Ivan Leko: “Eerste helft was een demonstratie van Club”

Club Brugge kon voor het eerst sinds 1998 een competitiewedstrijd op Anderlecht winnen en dus was Ivan Leko terecht heel trots op zijn team. Blauw-Zwart pakte een knappe 2-3 zege en nadert zo tot op één punt van Racing Genk.

Text: 

“De eerste helft was een demonstratie van Club Brugge”, aldus Leko. “We speelden op hetzelfde niveau van vorige zondag, met veel beweging, pressing, kansen en ook doelpunten. Bovendien gaven we bijna niets weg. Bij de rust had het eigenlijk al 0-3 of 0-4 moeten zijn. Tijdens de tweede helft moesten we vanuit de organisatie spelen. Voor de spelers was het moeilijk om te switchen van pressing naar organisatie, maar ze hebben goed standgehouden. Ik ben dan ook erg trots op mijn spelers. Ze konden geschiedenis schrijven en dat hebben ze ook gedaan. 4 april 2019 is een datum die de fans van Club Brugge zich wellicht nog lang zullen herinneren.”

Ivan Leko
Ivan Leko

In de tweede helft kreeg Blauw-Zwart het nog lastig, maar de zege kwam niet in gevaar. “Proficiat aan mijn collega, want Anderlecht speelde een goede tweede helft. In de slotfase probeerden we met Amrabat en Danjuma minder ruimte weg te geven en dat is ook gelukt. Bovendien kon Danjuma met een prachtige goal de match beslissen. Ik ben erg trots op mijn spelers. Deze zege was erg belangrijk voor de spelers, trainers, bestuur en supporters. De sfeer in de kleedkamer daarnet was dan ook fantastisch.”

 

Dankzij deze overwinning nadert Club Brugge tot op één punt van leider Genk, maar Leko weigert de favorietenrol op te nemen. “Volgens mij kan iedereen nog kampioen spelen. Het verschil is klein, dus alles kan nog. Maar ik heb het al eerder gezegd: wij willen alles of niets. We hebben vertrouwen en doen er alles aan om op 19 mei de beste te zijn. Er volgen nu nog acht finales. Maandag is er al een superbelangrijke wedstrijd tegen Standard, dat ook zes op zes gepakt heeft. Nu kunnen we even genieten, maar vanaf morgen is het weer volop focus.” (SF)

Related articles