Ivan Leko: “Er zat meer in”

Ivan Leko kon leven met het gelijkspel op Genk, al vond hij wel dat Club Brugge op basis van een sterke tweede helft toch aanspraak maakte op meer dan een punt.

Text: 

“Het was een heel interessante wedstrijd tussen twee ploegen die absoluut wilden voetballen. Een punt tegen een ploeg in topvorm is niet slecht, maar na de tweede helft heb ik toch het gevoel dat er meer in zat. Voor ons was het na een mindere periode belangrijk om hier een goed resultaat te halen. Dat is ook gelukt, al vind ik het toch jammer dat we de 1-2 niet konden scoren. Genk en Club zijn de twee beste ploegen in België en dat bleek ook vandaag. Wie de slag op het middenveld won, had de meeste kans om de wedstrijd te winnen en op dat vlak waren wij er net iets dichter bij.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Eén van de uitblinkers bij Blauw-Zwart was Siebe Schrijvers, die ook kon scoren tegen zijn ex-ploeg. “Ik ben enorm blij voor Siebe. Hij had het in het begin niet makkelijk om zich meteen in de basis te spelen bij een kampioenenploeg, maar de laatste weken zien we de Siebe Schrijvers die we willen zien. Ik ben in elk geval niet verrast door wat Schrijvers en ook Rits dit seizoen al hebben bijgebracht. Het is misschien verrassend voor de buitenwereld, maar ik zie elke dag op training de kwaliteit en de wil om succes te boeken.”

 

Veel tijd krijgt Club niet om te bekomen van de topper op Genk, want komende dinsdag volgt al de wedstrijd tegen AS Monaco in de Champions League. “1 op 9 is niet genoeg, maar we speelden dan ook tegen topteams op Europees niveau. Nu is het tijd om punten te pakken, dus we gaan naar daar om een resultaat te behalen.” (SF)

Related articles