zondag 19 mei 2019 21:15

Ivan Leko: “Erg trots op wat we samen bereikt hebben”

Ivan Leko had na de nederlaag op Standard beloofd dat Club er alles aan zou doen om het seizoen in schoonheid af te sluiten en die belofte werd ook waargemaakt. Na een wedstrijd die bol stond van de kansen pakte Blauw-Zwart een verdiende 3-2 zege. De Kroaat was dan ook erg trots op zijn spelers.

“Iedereen wist dat het moeilijk zou worden om de juiste motivatie te vinden”, aldus Leko. “Drie maanden lang hebben we alles of niets gespeeld, maar vandaag stond er niets meer op het spel. Het was dan ook moeilijk om ons op te laden voor die laatste match. Maar we wilden absoluut alles geven voor de fans, die altijd achter ons gestaan hebben. Na 60 à 70 minuten zag het er niet goed uit, maar we hebben gekregen wat we verdienden. Vorig jaar hebben we beloofd dat we dit seizoen beter zouden zijn en dat was ook het geval: ons voetbal was beter, we pakten meer punten, hadden een mooie Champions League-campagne en veel spelers hebben veel stappen vooruit gezet. Ik ben dan ook erg trots op wat we samen bereikt hebben.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Leko nam na afloop van de partij ruimschoots de tijd om de supporters te groeten. “Ik heb altijd een heel goede band gehad met de supporters, zowel als speler als nu als coach. Ze weten dat ik altijd alles gegeven heb voor Club Brugge en dat appreciëren ze ook. Mijn periode hier bij Blauw-Zwart zal altijd één van de mooiste herinneringen zijn in mijn leven. Toen ik hier vertrok als speler was het mijn grote droom om hier ooit trainer te worden. Bovendien droomde ik ervan om hier kampioen te worden en om eindelijk terug op Anderlecht te winnen. Dat is allemaal gelukt en bovendien kwamen daar nog mooie extra’s bij: we hebben thuis met 5-0 gewonnen van Anderlecht, met 0-4 op Gent, noem maar op. Sommige mensen geloofden niet in mij toen ik hier begon, maar we hebben hier mooie dingen verwezenlijkt. Ik ben iedereen enorm dankbaar. In die twee jaar hebben we allemaal samen mooie dingen bereikt: spelers, technische staf, bestuur en fans. In de laatste drie maanden waren we het beste team in de Play-Offs en daar ben ik supertrots op.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in