Ivan Leko: “Eupen is misschien geen grote naam, maar we strijden voor elke wedstrijd”

Coach Ivan Leko stond de pers te woord naar aanleiding van de thuismatch tegen Eupen. Hij had het onder andere over de stand van zaken qua blessures en de kloof met KRC Genk.

LEKO OVER … HET TEAM

Arnaut Danjuma verscheen deze week voor het eerst weer op training na een lange tijd in de lappenmand. “Arnaut heeft deze week kunnen deelnemen aan de oefeningen met het team. Eupen komt echter nog te vroeg, we willen geen risico’s nemen. Zodra hij weer topfit is en zijn goede vorm heeft gevonden, kunnen we hem opnemen in de selectie”, aldus coach Leko. Daarnaast speelde Sofyan Amrabat tegen STVV een uitstekende wedstrijd. “Ik ben zeer tevreden met de prestatie van Sofyan. Het is geweldig dat hij zoveel energie in de ploeg steekt en ik apprecieer het dan ook enorm dat hij volledig voor het team speelt. Hij blijft een middenvelder, maar hij biedt toch oplossingen als het nodig is. Of de sfeer goed is in de ploeg? Niet alleen de sfeer is goed. Het geloof en het vertrouwen zijn zeker ook aanwezig en ik kan dan ook niet anders dan tevreden zijn met de spirit die nu heerst in ons team”.

LEKO OVER … DE KLOOF MET KRC GENK

De kloof met KRC Genk is momenteel 6 punten met nog 2 resterende competitiematchen voor de start van de Play-Offs. “Wij staan momenteel tweede met 6 punten achterstand op leider Genk. Ze staan misschien niet volledig op punt, maar wat zij dit jaar al getoond hebben, is heel goed. Ik geloof tegelijk ook in onze kwaliteiten en met onze energie en efficiëntie zullen we het beste van onszelf geven. 100% concentratie en strijden voor elke overwinning, met Eupen als eerstkomende match. Eupen is misschien geen grote naam, maar dat maakt het net gevaarlijk”. Tenslotte sprak Leko kort over de voorselectie van Ruud Vormer voor het Nederlandse elftal. “Het is voor Club niet ideaal dat we dit seizoen veel internationals hebben, maar dit geldt voor alle ploegen. Tegelijkertijd maakt het mij heel trots dat we spelers beter maken”.  

Related articles