Ivan Leko: “Geen zin om voetbal los te laten”

Morgen staat Ivan Leko voor zijn terugkeer naar zijn vorige werkgever, Sint-Truiden. De Kroatische coach blikt vooruit op de topper en geeft zijn visie op de resultaten van de laatste weken.

Leko over… STVV

Sint-Truiden verloor nog maar 2 wedstrijden en prijkt op een knappe zevende plaats. Volgens Leko geen voetbal. “Ze spelen met veel passie en beweging, hebben veel lopende mensen en zijn actief. Het is mooi om te zien.” Ook het kunstgrasveld is een factor. “Dat kan een voor- of nadeel zijn, maar is sowieso een aanpassing voor andere teams. Wat het voor ons betekent, zien we pas na de match, maar ik zie graag voetbal op kunstgras. Het laat toe meer technisch te spelen, hoewel het zeker een andere sport is. Ik begrijp dat mensen ertegen zijn.”

Leko over… voetbal loslaten

Tijdens de drukke weken – om over het voetbalschandaal nog niet te spreken – kan rust nemen welgekomen zijn, maar Leko heeft er momenteel geen nood aan. “Ik wil het voetbal niet loslaten. Ik voel me het beste op het veld en in deze Club. Dis is mijn passie, er is geen behoefte die even naast me neer te leggen. We zitten in een periode met veel matchen. Nu is het moment om alles te geven, mijn motivatie is enorm.” Club won wel al enkele matchen niet meer, wat zijn invloed heeft op de kleedkamer. “Iedereen leest de kranten, je merkt het wel, maar het is nu zo. Dat we in Madrid en Luik en thuis tegen Dortmund en Monaco niet winnen, is ook niet uitzonderlijk raar. Maar als je kijkt naar ons voetbal, naar onze tweede helft tegen Monaco… dat moet vertrouwen geven. We waren dominant en hadden kansen. Je moet in een topclub niet te veel denken, maar vooral bezig zijn met hoe je de volgende match kan winnen.”

Leko over… Karlo Letica

De aanwezige journalisten vroegen ook nog naar de mening van Leko over doelman Letica. “Hij is jong en heeft een enorm potentieel. We moeten hard met hem werken om vooruitgang te boeken op middellange termijn. Hij moet zich ook aanpassen van de Kroatische competitie naar de Champions League, maar ik heb er het volste vertrouwen in: we zullen zeker nog een betere Letica te zien krijgen.”

Related articles