Ivan Leko: “Hebben deze nederlaag aan onszelf te wijten”

Ivan Leko zag zijn team sterk beginnen, maar daarna wegzakken. Het gevolg was dat Club zijn tweede nederlaag van het seizoen leed.

Text: 

“Dit is een pijnlijke nederlaag”, aldus Leko. “We waren nochtans goed begonnen. Tijdens het eerste halfuur waren we defensief solide en gaven we weinig weg. Daarna leken we echter te veel vertrouwen te hebben, waardoor we indommelden en Charleroi in de match lieten komen. Bij de eerste kans was het bovendien raak omdat we bij een voorzet niet intensief genoeg verdedigden. Tijdens de tweede helft was het een ander verhaal: Charleroi zette goed druk, waardoor we niet meer in de wedstrijd kwamen. Op het einde hebben we er nog alles aan gedaan om de match te winnen, maar met uitzondering van de kans van Rezaei kregen we geen echte mogelijkheden meer.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Niet voor het eerst dit seizoen speelde Club minder sterk na een Europese wedstrijd. “We hebben deze nederlaag volledig aan onszelf te wijten. We misten scherpte en precisie, en hadden te weinig power in onze benen. Langs de ene kant is dat normaal, omdat een Champions League-wedstrijd krachten kost. Maar anderzijds moeten we ons ook afvragen waarom we na een Europese match minder grinta en motivatie tonen in de competitie. Als je elke drie dagen volle gas moet gaan, dan is het normaal dat je niet altijd even gedreven kan spelen. Maar net dan komt het erop aan om je momenten te pakken en dat hebben we vandaag niet gedaan. Als we tijdens het eerste halfuur op 0-2 waren gekomen, dan winnen we hier wellicht. En ook bij de 1-1 hebben we via Rezaei ons moment niet gepakt. Ik wil zeker niet spreken van een gebrek aan kwaliteit of mentaliteit, want deze groep heeft al vaker bewezen dat beide voldoende aanwezig zijn. Maar vandaag jammer genoeg niet. Iedereen is teleurgesteld, maar het komt er nu op aan om vol vertrouwen hard te blijven werken zodat we klaar zijn voor de volgende cyclus na de interlandbreak.” (SF)

Related articles