Visual menu

zondag 2 december 2018 17:30

Ivan Leko: “Het beste Club Brugge van de laatste maanden”

Ivan Leko was enorm tevreden en trots dat Club Brugge na het gelijkspel tegen Dortmund nu ook vlot won van Standard.

“Dit was het beste Club Brugge van de laatste maanden”, aldus Leko. “Het belangrijkste was het vertrouwen van de spelers in onze manier van voetballen. Sommigen zullen nu misschien zeggen dat het een mindere dag was van Standard, maar wie Standard gezien heeft tegen Sevilla en Eupen weet dat dit team in vorm is. Club was vandaag echter zelf van de eerste tot de laatste minuut top en toonde alles wat in het moderne voetbal cruciaal is: focus, concentratie en team spirit.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Na de nederlaag van vorige week tegen Zulte Waregem was de druk nochtans immens. “Dit was een superbelangrijke week voor ons”, beaamde de Kroaat. “Verliezen in Dortmund was logisch geweest, maar toch zijn we met de wil om een resultaat te behalen naar daar gegaan. Als je het verschil in kwaliteit ziet, dan is het fantastisch om daar een punt te pakken. Maar vandaag was er ook opnieuw enorm veel druk. Je weet dat 6 op 21 niet genoeg is voor een topclub en net dan kwam er met Standard een ploeg in topvorm op bezoek. Als je hier verliest, dan weet je dat het crisis is. Je kan dan ofwel bang zijn, ofwel proberen om oplossingen te zoeken. Wij wilden absoluut het tweede en dat bleek ook de goede keuze. Voor de match tegen Dortmund hadden we weinig tijd om te trainen, maar we zijn er toch in geslaagd om op een andere manier te gaan spelen. Er zit nu meer evenwicht in het team. We hadden vandaag ook alle deuren kunnen openzetten en met 2-4 verliezen. Maar we hebben we goed geconcentreerd gespeeld en verdiend gewonnen. Deze speelwijze biedt bovendien perspectieven om er ook in de play-offs te staan.”

 

Domper op de feestvreugde was het uitvallen van Dennis en Mata. “Ze vielen allebei geblesseerd uit en het ziet er niet naar uit dat ze vrijdag tegen Waasland-Beveren al zullen terugkeren. Dat betekent dat we geen flankspelers meer hebben en dat is superjammer. Zonder snelheid en explosiviteit is het immers moeilijk om iets te doen. We kunnen nu excuses zoeken, maar het is vooral belangrijk om nu naar oplossingen te zoeken tegen volgende week.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in