Ivan Leko: “Ik geloof in mijn ploeg”

Coach Ivan Leko en kapitein Ruud Vormer spraken dinsdagmiddag de pers toe, daags voor de match tegen Istanbul Basaksehir. Vormer en Leko toonden zich strijdvaardig en vertelden klaar te zijn voor morgen.

Coach, Bjorn Engels, José Izquierdo en de licht twijfelachtige Jelle Vossen zitten in de selectie. Is iedereen wedstrijdfit?

Leko: “Jelle heeft vandaag getraind, gisteren niet, maar is klaar om te spelen. Ook Izquierdo en Engels zijn fit, anders zouden ze niet in de selectie zitten. Voor José is de situatie niet makkelijk, want hij kijkt uit naar een transfer. Ik spreek veel met hem, en hij weet dat we nu op hem rekenen, dat hij Club nu moet helpen. In het algemeen is het nu niet het moment om over spelers individueel te spreken, want enkel het team telt nu. Morgen staat er een heel belangrijke match op het programma, dán moeten we er staan.”

Text: 

Is Club klaar voor deze wedstrijd?

Leko: “De waarheid van elke wedstrijd is anders, maar ik ben tevreden met wat ik zie op training, én in de matchen. Er is vooruitgang op tactisch, mentaal en fysiek vlak. Alhoewel we 9 nieuwe spelers moeten inpassen, waarvan er heel wat nog jong zijn en de competitie niet kennen, worden we elke dag beter. Binnen 3 weken, 3 maanden, 6 maanden… zullen we nog beter zijn, maar morgen telt. We weten wat we moeten doen.”

 

In de voorbereiding kreeg Club enkele vermijdbare goals te slikken. Is dat een probleem om op te werken?

Leko: “We hebben dat geanalyseerd. De tegengoals komen er niet door een probleem van organisatie of plaatsing van mensen in de box, maar komt door individuele foutjes. We moeten daaraan werken, de concentratie verscherpen, want doelpunten vermijden is de sleutel om wedstrijden te winnen. Ik geloof echter, dat als de motivatie, inzet en ambitie goed zitten, dat de resultaten zullen volgen.”

 

Tot slot, hoe schat je de kansen in om door te stoten?

Leko: “We kennen Basaksehir, we hebben 5 à 6 matchen van hen bekeken. Ze zijn compact, kunnen op resultaat spelen, maar hebben toch individuele kwaliteit. Het plan om deze match aan te pakken is er, we moeten focussen op onszelf en zorgen dat we met deze groep een kwalificatie kunnen afdwingen. Er kan veel gebeuren, en details bepalen veel, maar ik geloof in onze kansen.”

Vormer: “Heerlijk dat we er aan kunnen beginnen”

Text: 

De nieuwe kapitein van Club vergezelde zijn coach in de perszaal dinsdagmiddag en was strijdvaardig. “Geen probleem dat we nu al vol aan de bok moeten, het is heerlijk dat de voorbereiding gedaan is. Nu staat de Champions League voor de deur, dan moet je klaar zijn, dat hoort zo. Basaksehir is een team met heel wat bekende namen. We hebben beelden gezien en weten dat we alles uit de kast zullen moeten halen om hier goed door te komen.” Na de 0 op 18 van vorig seizoen is Vormer persoonlijk wel gebrand om zich te tonen aan Europa. “Ik vond het vorig seizoen niet echt leuk, maar dit is een nieuw seizoen, met nieuwe spelers, een nieuwe staff en een ander systeem. We starten vanaf 0, maar ik hoop dat we gaan verrassen.” 

Related articles