woensdag 7 februari 2018 15:00

Ivan Leko: “Ik nodig de beste twaalfde man uit om er een fantastische avond van te maken”

Eén duidelijke boodschap had Leko op zijn persconferentie voor de Bekerwedstrijd tegen Standard: “fans, kom naar Jan Breydel en we maken er een topavond van.” Het relaas van een gemotiveerde coach voor een moeilijke opdracht.

Leko over… zijn verjaardagswensen.

De Brugse coach viert vandaag zijn 40ste verjaardag en er werd hem gevraagd wat hij zichzelf wenst. “Winst tegen Standard en een plaats in de finale uiteraard op sportief vlak. Op persoonlijk vlak hoop ik gezond te blijven, gelukkig te zijn en plezier te blijven hebben in m’n werk.”

Leko over… de spektakelwedstrijd tegen Charleroi.

“We hebben de analyse gemaakt en zagen dat we verdedigend eigenlijk één van onze beste wedstrijden speelden. We slikten 7 schoten op doel en 2 schoten binnen de zestien, terwijl dat er normaal 10 en 6 zijn. Maar goed, ze scoren 3 keer. Dat kunnen we moeilijk incalculeren. Belangrijker is te werken op hoe we in de verschillende situaties een overload in de box kunnen hebben, daarmee kan je vooruit. Uiteindelijk hebben we gewoon fantastisch gespeeld tegen de tweede in de stand, dus moeten we blij zijn en nu proberen nog 10% beter te doen.”

Leko over… de kansen tegen Standard.

Club moet een 4-1 achterstand ophalen tegen de Rouches, hoeveel geloof heeft Leko in een kwalificatie? “Statistisch gezien hebben we niet veel kans, maar ik geloof in een ‘remontada’ en daag onze fans – de beste twaalfde man van het land – uit: maak er samen met ons een fantastische wedstrijd van. We hebben al getoond dat we met goed voetbal wedstrijden kunnen winnen. Met dat geloof moeten we de wedstrijd starten: passie, dominantie en aanvallend voetbal.” Gebruikt Leko ook beelden van vroegere comebacks om de spelers te motiveren? “Ik heb niet teveel beelden gebruikt. Je moet je spelers bewijzen dat het kan en die feiten zijn er: we scoren veel en vaak. Het is Barcelona vorig seizoen ook gelukt, net zoals Deportivo tegen het grote AC Milan in 2004. Samen met de fans gaan we er morgen gewoon volop voor!”

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in