Visual menu

zondag 10 februari 2019 17:30

Ivan Leko: “Kan mijn spelers niets verwijten”

Ivan Leko zag dat zijn team tegen stadsgenoot Cercle niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. De coach van Blauw-Zwart hekelde vooral het gebrek aan efficiëntie.

“Het is jammer van het resultaat”, aldus Leko. “We hadden nochtans dominantie en controle over de wedstrijd. Tijdens de eerste helft scoorden we twee keer en hadden we nog verschillende goede kansen. We hadden bij de rust al twee goals moeten voor staan, maar dat gebeurde jammer genoeg niet. Tijdens de tweede helft zijn we met risico blijven spelen, maar wel iets trager. Desondanks bleven we baas en creëerden we verschillende kansen, maar toch werd het nog 2-2. Qua inzet en mentaliteit kan ik mijn spelers in elk geval niets verwijten. Iedereen heeft alles gegeven, maar het resultaat is moeilijk om te accepteren. Ik zag een Club Brugge met wil en energie, en met veel kansen, maar jammer genoeg resulteerde dat niet in een overwinning. Het komt er nu op aan om te zoeken naar meer efficiëntie, zowel met als zonder bal.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Met de twee wedstrijden tegen Salzburg en tussendoor de topper tegen Genk, komt er nu voor Club Brugge een erg belangrijk drieluik aan. Door het puntenverlies van de voorbije weken lijkt Blauw-Zwart niet over te lopen van vertrouwen. “Ik zou grote zorgen hebben als mijn ploeg geen inzet en energie zou hebben en geen kansen zou creëren. Dat is gelukkig wel het geval, maar het komt erop aan efficiënter te worden. We wouden op dit moment meer punten hebben, maar als je in een minder moment zit, moet je teruggrijpen naar wat je goed kunt. We moeten dus blijven voetballen, dezelfde energie en grinta vertonen, en proberen efficiënter te worden. Bovendien komt het ook aan op details. Offside of niet, fout op Wesley of niet? Dat zijn details die een groot verschil in punten veroorzaken.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in