Ivan Leko: “Knop omdraaien, het seizoen begint”

Wie dacht dat Ivan Leko nog aan de titel van vorig seizoen denkt, is eraan voor de moeite. De Brugse coach wil zijn manschappen op scherp houden in het altijd moeilijke seizoen na de titel en kijkt opnieuw niet verder vooruit dan de volgende match.

Leko over… de voorbereiding en de seizoensstart

“Het was geen perfecte, maar wel een goede voorbereiding, afgesloten met een goed resultaat tegen Standard. Ik heb het al tot vervelens toe gezegd, maar de manier waarop onze transferperiode georganiseerd is, komt het voetbal niet ten goede. Niet iedereen is volledig bezig met de volgende wedstrijd. We zullen pas topfit zijn eind september, maar in de tussentijd maak ik mijn selectie op basis van wie 100% klaar is om de volgende match aan te vatten. Het zal zondag alleszins niet makkelijk zijn. Wie onze match op Eupen zag vorig seizoen, zal me daarin gelijk geven.”

Leko over… Brandon Baiye

Jeugdproduct Brandon Baiye mocht vorige zondag in de Supercup proeven van het echte werk. Voor Ivan Leko was dat niet zo speciaal. “Hij verdiende zijn kans. In die 5 weken voorbereiding toonde hij dat hij het niveau aankan. Dan moet je bij een team als Club Brugge geen rekening houden met namen, status of leeftijd. Of je nu 36 of 17 bent, de beste speelt. Ik ben natuurlijk extra gelukkig en trots dat het iemand van ons is, van onze Academy. Dat geeft de mensen binnen de Club extra vertrouwen dat je kansen krijgt als je goed genoeg bent.”

Leko over… bevestigen na de titel

“Het is moeilijk om te bevestigen na een topseizoen als het onze. Het is een menselijke reactie om dan iets minder te zien, dat zie je in elke job terug. Het is onze taak als staff om extra energie in de groep te pompen om die motivatie en winnaarsmentaliteit hoog te houden. Als we dan de titel kunnen verlengen, zou dat fantastisch zijn, maar daar zijn we nu niet mee bezig. Nu draait het erom een ploeg te bouwen die elke match kan vechten om een resultaat, te beginnen deze zondag.”

Related articles