Ivan Leko: “Kunnen met goed gevoel op vakantie gaan”

Ivan Leko zag zijn team minder sterk presteren dan zondag tegen Antwerp, maar Blauw-Zwart pakte wel een belangrijke driepunter op Lokeren.

Text: 

“Ik ben superblij dat we na een lange reeks uitwedstrijden weer konden winnen op verplaatsing”, aldus Leko. “Het resultaat vandaag was superbelangrijk en het is ook gelukt om de zege binnen te halen. Qua kwaliteit van voetbal was het echter niet goed genoeg. Er waren veel duels, maar de laatste pass kwam er niet uit. In de tweede helft liep het beter en pakten we een verdiende overwinning. Het was geen topvoetbal, maar het is belangrijk om ook na een mindere match te winnen. De sleutel van de wedstrijd was onze organisatie en onze wil om de nul te houden. We wilden 2018 met een zege afsluiten en kunnen nu met een goed gevoel de vakantie induiken.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De Kroaat liet verrassend Denswil en Vormer – allebei terug uit schorsing - op de bank starten. “We hadden voor deze match besloten om te beginnen met de spelers die het zo fantastisch gedaan hadden tegen Antwerp. Dat was een heel moeilijke keuze, want Vormer en Denswil zijn superbelangrijk voor ons. Dat Ruud dan uiteindelijk de match kon beslissen, maakt me blij. Hij is een pure matchwinnaar en wil alle matchen spelen, maar hij had begrip voor mijn keuze. Hij viel ook gretig in en was belangrijk bij elke actie. Iemand met zijn persoonlijkheid kan andere spelers beter maken en dat is ook nu weer gebleken.”

 

Club duikt nu de winterstop in en dus is het traditiegetrouw afwachten of er spelers vertrekken of bijkomen. “Dat er interesse is voor spelers, is normaal. Dat is voetbal. Ik ben ook trots als er interesse komt voor onze beste spelers. Dat betekent dat we goed bezig zijn en dat die spelers progressie gemaakt hebben. Maar ik ben daar zelf niet mee bezig. Voor mij was vandaag het belangrijkste om hier te winnen in Lokeren. Met de transfers houdt het bestuur zich bezig. We hebben in elk geval een brede kern en genoeg kwaliteit, waarmee we in staat moeten zijn om elke wedstrijd te winnen. Er is gezonde concurrentie, maar tegelijkertijd zijn we superambitieus en kritisch. We weten op welke posities er nog kwaliteit bij kan. Er is in elk geval genoeg marge om nog te groeien. Ik heb dan ook het gevoel dat 2019 nog beter kan worden.” (SF)

Related articles