zondag 12 mei 2019 21:00

Ivan Leko: “Liverpool en Tottenham bewezen dat mirakels mogelijk zijn”

Genk was bij de rust virtueel kampioen, maar na de peptalk van Ivan Leko volgde in de tweede helft de totale ommekeer. De Kroaat was dan ook erg trots op zijn team.

“Het was een interessante wedstrijd tussen de twee beste teams in België. Het was niet de match die we graag spelen, want we zien graag meer voetbal. Maar als je tijd en ruimte geeft aan Genk, dan ben je dood. Hetzelfde geldt voor Club en dus was er volop pressing langs beide kanten. Wij waren sterker in de duels, maar in het laatste derde van het veld komt het aan op finesse en moet je rekenen op de artiesten. Dat gebeurde niet in de eerste helft, maar na de pauze volgde er een prima reactie: toen was er wel finesse en konden we drie keer scoren. En als die penalty binnengaat, dan is het volledig beslist. Op het einde was er nog een prima kans van Samatta op de gelijkmaker, maar deze keer hadden wij het geluk aan onze kant.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Dankzij deze zege nadert Club Brugge tot op drie punten van Genk, maar de Brugse coach blijft realistisch. “Genk heeft nog altijd alles in handen. Ze spelen al tien maanden op hoog niveau en hebben een erg sterke ploeg. Maar vandaag hebben we ervoor gezorgd dat de competitie nog niet gedaan is. We pakten dit seizoen 7 op 12 tegen Genk, dus chapeau voor mijn team. Nu donderdag en hopelijk ook zondag wordt het nog superspannend. We moeten er alleszins in blijven geloven. Kijk maar naar Liverpool en Tottenham. Zij bewezen dat mirakels mogelijk zijn en dus moeten wij daar ook in blijven geloven.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in