Ivan Leko: “Met deze mentaliteit naar Kortrijk”

Ivan Leko zag zijn team een verdiend punt pakken tegen Atlético Madrid. Club Brugge sluit daardoor de groepsfase af met zes punten, wat een erg knappe prestatie is in een groep met ook nog Dortmund en Monaco.

Text: 

“Ik ben enerzijds teleurgesteld, want de beste kans van de match was voor ons. Maar anderzijds moeten we toegeven dat Atlético in de eerste helft enkele kansen had om te scoren. We zijn in elk geval heel blij met deze zes op achttien. Na de nul punten van twee jaar geleden was er veel druk, maar we mogen trots zijn op onze Champions League-campagne. Zes punten is heel knap en er zat zelfs meer in. Met die kans van Luan Peres hebben we vandaag twee punten verloren, met die kans van Openda tegen Monaco opnieuw twee punten en door die ongelukkige goal van Pulisic nog een punt. Maar dat is voetbal. Met Ngonge, die nog maar één week meetraint, en Openda hebben we met twee beloftenspelers Atlético in bedwang kunnen houden. Atlético Madrid wou absoluut eerste zijn, dus chapeau voor mijn spelers voor deze prestatie.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Club Brugge zit voorlopig bij de beste derdes in de Champions League en ontwijkt daardoor kleppers als Chelsea of Arsenal in de Europa League. “Ik zou nochtans graag tegen zo’n topteams spelen, maar we moeten nu eerst genieten van onze drie maanden in de Champions League. Na de nul op achttien van twee jaar geleden was de druk enorm. Toen we van Dortmund en Atlético verloren, werd de druk nog groter, maar we hebben mentaal sterk gereageerd. Ook vandaag was er weer volop geloof om een resultaat te behalen. Voor ons imago is het fantastisch wat we dit jaar getoond hebben in de Champions League. Vandaag mogen we genieten, maar vanaf morgen moeten we focussen op Kortrijk. Daar moeten we met dezelfde mentaliteit als vandaag spelen.” (SF)

Related articles