Ivan Leko: “Mijn spelers verdienen een dikke pluim”

Ivan Leko zag zijn team een zwaarbevochten maar wel oververdiende zege pakken tegen Sint-Truiden. Blauw-Zwart speelde enorm gretig en bewees klaar te zijn voor de play-offs.

Text: 

“Ik ben superblij en supertrots met wat ik gezien heb van mijn ploeg”, aldus de Kroaat. “Op basis van de negentig minuten zijn we de dik verdiende winnaar. Sint-Truiden kwam naar hier met een goed plan. Tegen zo’n 5-3-1-1 is het altijd supermoeilijk om kansen te creëren, maar desondanks hebben we het uitstekend gedaan. Het was misschien wel één van onze beste matchen dit seizoen. We creëerden geen twintig open kansen, maar hadden wel voldoende kansen om te scoren. Voor velen is STVV dé verrassing van het seizoen, maar voor mij niet. Als je hun wedstrijden zag tegen Genk, Standard, Gent, Antwerp en Anderlecht, dan is het duidelijk dat dit geen toeval is. Ze spelen heel goed en verdienen het om Play-off 1 te spelen.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Club speelde dan wel erg sterk, maar de voorbereiding op de match verliep allesbehalve vlekkeloos. “Door ziekte en blessures kenden we een erg moeilijke voorbereiding. We konden zelfs geen tactische training doen, aangezien we niet compleet waren. Maar net daarom verdienen mijn spelers een dikke pluim. Deze ploeg is erg hongerig en bewees klaar te zijn voor de play-offs. Enkele weken geleden heb ik gezegd dat we superspannende play-offs zullen hebben en daar ben ik nog steeds volledig van overtuigd.” (SF)

Related articles