Ivan Leko: “Moeilijk om deze nederlaag te accepteren”

Ivan Leko zag zijn team voor de vierde keer dit seizoen onderuit gaan. Blauw-Zwart kwam nochtans eerst op voorsprong, maar gaf in de slotfase de match nog volledig uit handen. De Kroaat was dan ook erg ontgoocheld.

Text: 

“Op basis van de negentig minuten verdienden we niet om te winnen, maar ook niet om te verliezen”, aldus Leko. "De tweede helft begon met het perfecte scenario voor ons na de goal van Vormer, maar die penalty bleek het kantelpunt. Met de kwaliteit die we hebben, moet je hier sowieso meer tonen. We hebben niet heel veel gecreëerd, maar we hadden wel voldoende kansen om hier te winnen. Maar als je owngoals maakt, dan maak je het jezelf uiteraard moeilijk.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Leko weigerde echter om excuses te zoeken. “Door de vele blessures hebben we momenteel geen spelers met een actie die één tegen één het verschil kunnen maken. Maar het is aan mij en de technische staf om naar oplossingen te zoeken. Of er sprake is van onderschatting? Dat denk ik niet. Deze groep wil altijd winnen. We hadden dezelfde voorbereiding als tegen Dortmund of Atletico en hebben getoond waar het gevaar ligt. Maar we moeten op het veld uiteraard ook laten zien waar we op getraind hebben. En dat is vandaag niet gelukt. Dit kan gebeuren, maar het is moeilijk om deze nederlaag te accepteren.” (SF)

Related articles