zondag 3 februari 2019 17:30

Ivan Leko: “Op basis van kansen verdiende Club de zege”

Ivan Leko zag zijn team 1-1 gelijk spelen, waardoor de achterstand op leider Genk opnieuw oploopt tot negen punten. De Kroaat betreurde vooral de vele gemiste kansen.

“Het was een intense wedstrijd tussen twee teams die kwaliteit hebben om te voetballen. Jammer genoeg lag het veld er slecht bij, waardoor het niet makkelijk voetballen was. We willen dominant voetbal spelen en risico’s nemen, maar als de bal traag rolt, dan is het moeilijker om kansen te creëren. Het was in elk geval een zwaarbevochten wedstrijd. Op basis van de kansen zou Club Brugge de verdiende winnaar geweest zijn, al moet ik toegeven dat ook Gent goeie kansen kreeg. Wat de penaltyfout op Hans Vanaken betreft, was het voor mij een clear error want Verstraete had nul procent de intentie om voor de bal te gaan. En zo waren er nog enkele fases waarbij de VAR had moeten ingrijpen. De rode kaart van Dennis kan ik begrijpen, maar in dat geval had ook Sørloth rood moeten krijgen voor de fout op Diatta. We verliezen vandaag twee punten, dus dan is het normaal dat er veel frustraties zijn.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Tien minuten voor tijd verving Leko kapitein Vormer, maar die wissel werd door de Brugse fans maar matig geapprecieerd. “Ik begrijp de ontgoocheling van de fans, want Ruud is onze aanvoerder en superbelangrijk voor ons. Maar in sommige situaties moet ik rationeel beslissen en dat heb ik ook gedaan. Ruud had tot vrijdag geen enkele training meegedaan en had dus niet voldoende ritme. Vandaar dat het voor mij logisch was om hem te wisselen.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in