Ivan Leko: “Op dit niveau moet je op alle vlakken top zijn”

Ivan Leko baalde enorm na de nederlaag tegen Salzburg. Club was met veel vertrouwen afgereisd naar Oostenrijk, maar ging met zware cijfers onderuit.

Text: 

“Dit is een pijnlijke nederlaag. We wilden voetballen vanuit onze eigen sterkte, maar 4-0 is een dramatisch resultaat. We hebben op een domme manier tegengoals geslikt. Bovendien moet je zelf je kansen afwerken als je kans wil maken op een goed resultaat. We wisten dat ‘counter pressing’ en infiltraties vanuit de tweede linie hun sterke wapens waren, maar toch lieten we het afweten. De wil en het geloof waren er wel, maar op dit niveau moet je op alle vlakken top zijn.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De aanwezige journalisten vroegen zich ook af waarom Leko de voorkeur had gegeven aan Amrabat in plaats van man-in-vorm Diatta. “We hebben voor Amrabat gekozen omwille van zijn mentaliteit en wilskracht. Het was niet zijn beste match, maar hij is sterk genoeg om nog beter terug te keren. Het was overigens geen kwestie van individuele spelers. We moesten allemaal top zijn. Op sommige momenten waren we echter iets te romantisch en te naïef. Het komt er nu op aan om goed te recupereren. Zondag volgt er al een nieuwe topwedstrijd tegen Anderlecht. We gaan proberen om daar na 21 jaar nog eens te winnen.” (SF)

Related articles