Ivan Leko: “Prestatie was top van eerste tot laatste minuut”

Ivan Leko zag zijn team een erg vlotte 0-4 zege pakken op het veld van Eupen. De Kroaat was dan ook erg tevreden over de prestatie van Blauw-Zwart.

Text: 

“Dit was opnieuw een heel goede wedstrijd van Club Brugge”, aldus Leko. “De prestatie was top van de eerste tot de laatste minuut: op het vlak van beweging, inzet, mentaliteit, noem maar op. Chapeau voor mijn spelers. Er is geen enkele makkelijke wedstrijd, maar dit was echt genieten. Ik heb al enkele weken gezegd dat het de bedoeling is om op het veld te spreken en dat is ook gelukt. Ik ben heel tevreden en trots dat we op zo’n manier kunnen winnen. Nu krijgen de spelers twee dagen vrij en daarna zullen we ons goed proberen voor te bereiden op onze match van zondag tegen Moeskroen.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Net als vorige week tegen STVV was Hans Vanaken opnieuw erg beslissend, maar Leko benadrukte vooral de sterkte van het hele team. “Ons voetbal is al een tijdje erg goed. Ik ben dan ook erg tevreden met wat ik de laatste twee maanden gezien heb. Er is een goede spirit op training en dat vertaalt zich ook tijdens de wedstrijd. Ons middenveld was fantastisch, de jonge spelers op de flanken waren heel actief en achterin werd er geen enkele fout gemaakt. Bovendien geraken Wesley en Siebe (Schrijvers, nvdr) steeds beter op elkaar ingespeeld.”

 

Met de play-offs in zicht lijkt Club Brugge op het juiste moment de goede vorm te pakken te hebben. “Niet zo lang geleden was alles slecht en nu wordt plots gezegd dat we op titelkoers zitten. Zo vlug kan het dus gaan. We werken gewoon keihard op training en als je dat doet, dan weet je dat de resultaten wel volgen. We hebben gewoon een sterke ploeg qua voetbal, automatismen, beleving en inzet.”

 

Wesley leek niet tevreden toen hij gewisseld werd, maar daar tilde de Brugse coach niet zwaar aan. “Iedereen wil spelen als het 0-3 of 0-4 is om zo nog een extra assist of doelpunt te kunnen verzamelen, maar alles staat uiteraard in het teken van het team. Wesley is superbelangrijk voor ons, maar ik wou absoluut minuten geven aan Vossen en Rezaei. Als je ziet hoe hard ze allebei trainen, dan verdienen zij immers ook speelminuten.” (SF)

Related articles