Ivan Leko: “Sommige spelers haalden hun normale niveau niet”

Na de nederlaag op Standard en het gelijkspel tegen Waasland-Beveren kon Club Brugge ook op Sint-Truiden niet winnen. Blauw-Zwart speelde 2-2 gelijk en dus kon coach Ivan Leko niet tevreden zijn.

Text: 

“Het was een interessante match tussen twee ploegen die absoluut wilden winnen”, begon Leko zijn perspraatje. “STVV was aanvankelijk beter, maar we konden het evenwicht herstellen. Vervolgens slikken we echter een dom doelpunt, maar zoiets kan gebeuren met een jonge keeper. Daarna waren we beter en scoorden we ook twee keer, maar dat volstond niet voor de overwinning. We weten dat het op Stayen altijd moeilijk is en dat bleek ook. STVV speelde goed en verdiende minstens een punt.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Karlo Letica ging niet vrijuit bij het eerste doelpunt en dus neemt de kritiek op de jonge doelman toe. “Dat tegendoelpunt geeft me een slecht gevoel. Karlo is een toptalent en zal binnen enkele jaren misschien bij Chelsea of Tottenham spelen, maar voorlopig heeft hij nog niet veel punten gepakt. Hij is jong, dus we moeten hem kansen geven, maar Club Brugge is een topclub en daar moet je presteren. Vorig seizoen hebben we erg vaak van doelman gewisseld en dat bleek ook geen succes. Of Horvath momenteel goed bezig is? Hij is heel goed aan het trainen, dus het is duidelijk dat we twee jonge keepers hebben met een enorme toekomst. Maar op dit moment hebben we geen keeper die punten pakt.”

 

Door dit gelijkspel heeft Blauw-Zwart nu al drie competitiewedstrijden op rij niet gewonnen. “Dat is niet voldoende voor een topclub als Club Brugge. Het is nu de eerste keer in zestien maanden dat we want minder zijn, want voordien zijn we altijd baas geweest in de competitie. Het is echter moeilijk om een wedstrijd te winnen tegen een sterke tegenstander als verschillende spelers hun normale niveau niet halen. Het komt er nu op aan om deze wedstrijd goed te analyseren en te zorgen dat we dinsdag klaar zijn voor de match tegen KV Oostende.” (SF)

Related articles