Ivan Leko: “Supertrots op mijn spelers”

Ivan Leko had zijn spelers enorm gemotiveerd, want Blauw-Zwart greep Genk vanaf de openingsminuut bij de keel. Club veegde de Limburgers bij momenten van de mat en boekte een oververdiende 3-1 overwinning.

Text: 

“We wisten op voorhand wat Genk te bieden had. Ik heb van Genk al veel genoten dit seizoen. Ze hebben individuele klasse, maar spelen ook collectief voetbal en zijn aan een erg sterk seizoen bezig. Mijn spelers hebben in 95 minuten echter getoond wat Club Brugge in moeilijke momenten kan. Ik ben dan ook supertrots op mijn spelers. Ik zag energie, passie, overtuiging,… Alles was aanwezig, en dat tegen een ploeg met zoveel kwaliteit. Er zal nu wellicht gezegd worden dat het een off-day was van Genk, maar ik kan je verzekeren dat het een top Club Brugge was. Als we vandaag de zes punten terugkrijgen die we door de VAR verloren tegen Cercle, Gent en Kortrijk, dan ziet de situatie er heel anders uit. Maar goed, dat is verleden tijd. Ik beloof in elk geval dat het erg spannende play-offs zullen worden.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De Brugse motor leek te sputteren na de winterstop, maar Club toonde deze week dat het er opnieuw staat. “Na de voorbije weken was het volgens sommigen crisis. Slechte trainer, slechte mentaliteit, enzovoort. Vandaag hebben we echter getoond wat Club Brugge kan. Diatta was heel goed, maar ik zag ook een top Wesley, een top Vormer en een top Vanaken. In het begin van het seizoen waren er ook twijfels over Schrijvers, maar hij was vandaag opnieuw heel sterk. De spelers hebben getoond dat ze er op de topmomenten altijd staan. In Europa, tegen Standard, Anderlecht, Antwerp en vandaag ook tegen Genk.” (SF)

Related articles