Ivan Leko: “Trots op wat we getoond hebben”

Ivan Leko liet zijn team met veel lef voetballen, maar dat volstond niet om Atlético punten af te snoepen. De Kroaat was wel trots op zijn team.

Text: 

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld, maar we wisten dat we hier een fantastische wedstrijd moesten spelen om punten te kunnen pakken. Het eerste doelpunt viel helaas na een situatie waar we vooraf voor gewaarschuwd hadden. Maar Club heeft geprobeerd te voetballen en daar mogen we fier op zijn. We speelden met lef en geloof, en hebben alles gegeven. Jammer van het resultaat, want ik had het gevoel dat er vandaag misschien een kans was op een klein mirakel. Dat gebeurde echter niet en dat moeten we accepteren.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Diego Simeone had zijn tactiek aangepast aan Blauw-Zwart, wat erop wees dat hij op zijn hoede was voor Club. “Simeone behoort wat mij betreft tot de vijf beste trainers van Europa. Het feit dat hij zich aanpaste, toont aan dat hij respect had voor ons. Ze hebben gewonnen, dus proficiat aan hen. Anderzijds mogen we trots zijn op wat we hier getoond hebben. Het geeft een fantastisch gevoel om in de Champions League tegen zo’n grote ploeg te spelen. Bovendien hebben we getoond dat we als Belgische ploeg toch ons mannetje kunnen staan. Ook tegen Dortmund hebben we een goede prestatie neergezet.”

 

Na twee speeldagen lijkt het al duidelijk dat Club met Monaco zal strijden voor de derde plaats. “We wisten al vanaf de loting dat er met Atlético en Dortmund twee favorieten waren. We hebben nog geen punten, maar we zitten niet in een situatie waarbij we moeten beginnen rekenen. De volgende match tegen Monaco zullen we er alles aan doen om te winnen. Ook zij zijn individueel top, maar ik geloof dat we met onze passie en ons collectief wel kunnen winnen.” (SF)

Related articles