Ivan Leko: “Vanaf eerste minuut focus en concentratie”

Ivan Leko zag dat zijn team zich goed herpakte na de bekerblamage woensdag tegen Deinze. Blauw-Zwart won immers met sprekend gemak van stadsgenoot Cercle.

Text: 

“Na een 4-0 overwinning moet je heel tevreden zijn”, aldus Leko. “Het is per slot van rekening toch een stadsderby tegen een ploeg die in de eerste acht competitiewedstrijden een verrassing was. Het is een ploeg met structuur en met een duidelijk plan. Na de mindere wedstrijd op woensdag was het belangrijk om weer op niveau te voetballen en te winnen. Het was cruciaal om opnieuw een team te zien met veel inzet. Alles wat de sterkte van Club is, was ook aanwezig. Vanaf de eerste minuut was er veel focus en concentratie en dat resulteerde in een verdiende overwinning. Het was geen champagnevoetbal, maar het was bij momenten wel heel goed.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Club kan zo met vertrouwen toewerken naar de match van komende woensdag tegen Atletico Madrid. “Vanaf morgen kunnen we focussen op het mooiste wat er is: de voorbereiding op een Champions League-wedstrijd. Het was daarom ook ideaal dat Nakamba en Mata allebei al een half uur ritme konden opdoen. Het zijn allebei spelers die normaal gezien altijd titularis zijn. Met hun kwaliteit, fysiek en mentaliteit voegen ze sowieso iets extra’s toe. We hebben concurrentie en extra kwaliteit nodig en met hen is dat er. Of ze woensdag zullen starten? Dat zullen we woensdag zien. We zullen sowieso onze best elf proberen opstellen. We zijn de absolute outsider, maar voetbal moet altijd gespeeld worden. Iedereen verwacht dat het 3 of 4-0 wordt, maar we hebben ambitie en dromen van een goed resultaat.” (SF)

Related articles