Ivan Leko: “Verwachten een topsfeer maandag”

In aanloop naar de topper tegen Standard spraken we met Ivan Leko over hoe hij zijn team voorbereidt op opnieuw een moeilijke opdracht.

Leko over… de focus

Na de winst tegen Anderlecht heerst euforie in de blauw-zwarte familie, maar Ivan Leko wil duidelijk maken dat voor hem enkel de volgende match telt. “Ik ben enorm trots en uiteraard ook blij na deze historische wedstrijd, maar je mag niet vergeten: het zijn Play-Offs. Dit was nog maar de tweede wedstrijd en deze driepunter telt niet als we niet blijven bevestigen. Ik heb na de wedstrijd direct gezegd dat de focus verlegd moet worden naar Standard.”

Leko over… de match van maandag

“Standard heeft een sterke kern. Ze hebben individuele klasse, kunnen flitsend voetbal spelen. Natuurlijk kennen we elkaar al goed, dus ik verwacht weinig verrassingen op maandag. Wel ben ik er zeker van dat Standard sterk voor de dag zal komen, met Michel Preud’homme en Emilio Ferrera hebben ze 2 trainers die perfect weten hoe ze zo’n belangrijke wedstrijd moeten voorbereiden. We gaan er alles aan doen om te winnen, samen met onze fans. We hebben onze twaalfde man echt nodig en voelen hun steun op het veld. Iedereen kijkt uit naar de sfeer maandag

Leko over… de blessures

Er zitten slechts 3 dagen tussen de match tegen Anderlecht en die tegen Standard. Of de snelle opvolging van wedstrijd invloed zal hebben op wie fit raakt en wie niet, is nog niet geweten. “We moeten de laatste training van zondag afwachten, dan maken we onze selectie bekend.”

Related articles