Ivan Leko: “Volgende week reactie tegen Antwerp”

Ivan Leko baalde na de 3-1 nederlaag van Club Brugge tegen Racing Genk. De Kroaat ging echter niet op zoek naar excuses en vond dat de Limburgers verdiend de drie punten thuishielden.

Text: 

“Het was een dik verdiende overwinning voor Genk”, aldus Leko. “Ze waren beter van de eerste tot de laatste minuut, in power, duels, efficiëntie. Genk speelde zoals Club Brugge normaal gezien speelt, met heel veel grinta. Wij daarentegen wilden het te mooi doen, wonnen geen tweede ballen en voetbalden te weinig verticaal, waardoor we te weinig kansen creëerden. Dit is een erg slecht moment om een mindere wedstrijd te spelen, want het waren vandaag dubbele punten. Iedereen was op training heel erg gefocust, dus niemand had zo’n zwakke match verwacht.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De penaltyfase waaruit Genk de 2-1 scoorde, zorgde voor heel wat controverse, maar Leko weigerde die fase als excuus in te roepen. “Ik heb het niet gezien, maar we moeten het vertrouwen geven aan de ref en de VAR. Het is heel pijnlijk om toe te geven, maar het is wel een verdiende overwinning van Genk. Er volgen nog zes wedstrijden en we zullen er alles aan doen om alsnog die eerste plaats te pakken. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in mijn ploeg. Volgende week maandag tegen Antwerp zullen we een reactie tonen.” (SF)

Related articles