Ivan Leko: “Vrijdag is het voor mij ook Champions League”

In een periode gedomineerd door berichten over de Champions League en met een kern zonder een resem aan internationals moest Ivan Leko de wedstrijd tegen Lokeren voorbereiden. De coach hamerde op fysieke en mentale paraatheid aan de start van een druk speelschema.

Leko over… De fitheid van de kern

Na enkele goede prestaties ontbreekt Dennis geblesseerd voor de wedstrijd tegen Lokeren. “Het is jammer om Dennis te verliezen, hij was goed bezig de laatste weken, we hopen hem dan ook voor dinsdag te recupereren. Voor Nakamba zal de match tegen Dortmund nog te vroeg komen.” Ook Cools zit niet in de selectie na een drukke interlandperiode. “Dion heeft 2 keer 90 minuten gespeeld op korte tijd met de Belgische beloften, met verre verplaatsingen erbij. De internationals keerden woensdag terug, dan heb je 1 dag om te zien wie mentaal en fysiek klaar is voor de volgende match.”

Leko over… focus na de interlands

“Je moet schakelen tussen spelen met Hazard en Modric naar spelen tegen Lokeren in de Jupiler Pro League. Da’s een gevaarlijke situatie”, gaf Leko waarschuwend mee. “We zijn trots op onze internationals, maar moeten nu focussen op de volgende match met de jongens die het meest klaar zijn. Ik wil morgen zien hoe serieus en stabiel we als ploeg kunnen zijn. Naast de interlands waren er ook de nieuwe contracten, onze koppositie. Da’s allemaal goed nieuws, maar het creëert ook een gevaarlijke situatie. Voor mij is het morgen ook al Champions League.”

Leko over… het speelschema

Met 7 matchen in 23 dagen start Club aan een zeer drukke periode. “Ja, de Champions League is een topprioriteit op Club, maar net zoals vorig seizoen is de volgende match altijd de belangrijkste, daar moet de meeste aandacht naartoe gaan. De besten zullen dus spelen tegen Lokeren, we gaan niemand sparen, maar we gaan ook niet gokken met de fysieke paraatheid van onze kern. De focus behouden als ploeg om elke wedstrijd goed af te sluiten maakt deel uit van ons proces om beter te worden.”

Related articles