Ivan Leko: “We hebben nog 6 wedstrijden, alles is mogelijk”

Op Paasmaandag trekt Club Brugge naar de Bosuil, voor het duel tegen R. Antwerp FC. Het is de tweede uitwedstrijd op rij voor de Bruggelingen. Ivan Leko blikte vrijdagmiddag vooruit op de match.

Leko over ... het team

Met nog enkele trainingen voor de boeg, gaf Leko toch al even kort duiding over de mogelijke selectie voor de match tegen Antwerp. “Vlietinck en Mitrovic worden niet geselecteerd. Mitrovic traint nog steeds individueel en mist mogelijk de rest van het seizoen”, aldus de trainer. Zondag viel Sofyan Amrabat aan de rust in, ook Arnaut Danjuma toont zich elke wedstrijd opnieuw als invaller. Leko heeft veel opties voor de basis. “Rits had misschien zondag een mindere match, maar hij is al 8 maanden in topvorm. Of Danjuma in de basis start? Hij heeft zeker de kwaliteiten, maar het is niet het individu die telt, we moeten collectief goed zijn om te kunnen winnen”.

Leko over … KRC Genk en Antwerp FC

Club verloor in de Luminus Arena van leider Genk, de eerste nederlaag van Blauw-Zwart in Play-Off 1. “Zondag was een klap voor ons, want het was een belangrijke wedstrijd. We waren niet scherp genoeg, maar moeten nu gewoon snel omschakelen. De penaltyfase is een jammere zaak, want als die strafschop niet valt, weet je nooit hoe de wedstrijd eindigt. Ik ben nog steeds voorstander van de VAR, maar op cruciale momenten verwacht je de juiste beslissing. Er zijn nog zes wedstrijden en we bereiden ons voor op de volgende match op de Bosuil. Het klopt dat we het lot niet in eigen handen hebben, maar dit is dezelfde situatie als in het begin van de Play-Offs. Ik focus dan ook enkel op onszelf, strijden voor elke match en gewoon steeds voluit voor de drie punten gaan."

 

"Wat ik ervan denk dat Genk en Standard zich niet als titelfavoriet bestempelen? Ik communiceer steeds open en eerlijk, zij kunnen doen wat ze willen. Enkel de eigen prestaties zijn van belang, met als doel kampioen worden. We zullen zien op 19 mei of we dit kunnen waarmaken”, aldus Ivan Leko. 

Related articles