Ivan Leko: “We zullen zondag zien wie de beste van België is”

Ivan Leko zag zijn team tegen FC Salzburg een achterstand nog ombuigen in een knappe 2-1 zege. De Kroaat was blij met de energie en passie van zijn ploeg.

Text: 

“Tijdens de eerste helft zag ik een Club Brugge met te veel stress. We waren bang om fouten te maken. Ik was dan ook erg kwaad bij de rust. Ik wil immers een Club Brugge zien met risico’s en energie. Je kan met 0-3 verliezen, maar je moet wel tonen wat je in je mars hebt. Na de rust hebben we wel getoond waarom we al twintig maanden een goede ploeg zijn die respect afdwingt van iedereen. We wisten dat we tegen een ploeg speelden die al acht maanden ongeslagen is en achttien op achttien pakte in de Europa League. Iedereen zei vooraf dat Salzburg favoriet was, maar ik wist dat we hen in de problemen konden brengen als ons voetbal goed was. Jammer genoeg kwamen we dan door domme foutjes op achterstand, maar gelukkig hebben we dat na de rust rechtgezet. In moeilijke momenten hebben we gezien dat er synergie was tussen de fans en de spelers, en dan kunnen we altijd iets meer.”

Ivan Leko
Ivan Leko

De zege tegen Salzburg geeft alleszins vertrouwen voor de confrontatie met Genk komende zondag. “We hebben de voorbije dagen geen enkele keer over Genk gesproken. Vanaf morgen zullen we daar op beginnen focussen. Ik geloof in mijn ploeg. Dit team heeft energie en passie, en kan van iedereen winnen. We zullen zondag zien wie de beste is van België.” (SF)

Related articles