Ivan Leko : “Zaterdagmiddag knopen doorhakken”

De eerste klassieker van het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League dient zich zondag in Jan Breydel aan. Club Brugge en Anderlecht kijken er naar uit.

Ivan Leko over…de laatste twee nieuwkomers

Het grote transferwerk langs Brugse zijde zit er (bijna) op. Na het vertrek van het duo Abdoulay Diaby-Anthony Limbombe en de komst van Kaveh Rezaei en Sofyane Amrabat vallen de puzzelstukken voor de technische staf stilaan in elkaar. “We zullen zien of beide nieuwe gezichten zondag aan de wedstrijd beginnen’’, zegt Ivan Leko. “Er is zaterdagnamiddag nog een laatste training. Dan pas worden de knopen doorgehakt. Ik ben alleszins blij met hun komst. Ze passen  in onze visie om net zoals afgelopen seizoen een sterk collectief geheel te vormen.”

Ivan Leko over…Wesley én Rezaei

Met Kaveh Rezaei telt de Brugse coach er een troefkaart bij om de verdediging van de tegenstanders het vuur aan de schenen te leggen. De Iraniër beschikt over een uitstekende fysieke conditie om een wedstrijd lang volle gas te geven. “Met Wesley én Rezaei zit het in dit verband in elk geval goed”, klinkt Leko bijzonder overtuigend. “Ze zijn zeker complementair aan elkaar. Kaveh is een zeer goede spits én vooral een killer in de grote rechthoek. Ik ben ervan overtuigd dat hij in een sterkere ploeg nog beter tot zijn recht zal komen.”

Ivan Leko over…RSC Anderlecht

Antwerp – Club was afgelopen weekend vooral een pittige wedstrijd. Hoe intens wordt de topper van zondagnamiddag afgewerkt ? Voor de Clubcoach mogen er naast een mooie pot voetbal dezelfde ingrediënten geserveerd worden.

“Ik verwacht vooral een open wedstrijd”,  blikt de Clubcoach vooruit. “Een flinke portie sportieve intensiviteit is altijd welkom. Zo’n wedstrijd verdient dat ook. Voor beide clubs is het ook de eerste grote test van het seizoen. We willen beiden weten hoe ver we staan. Het is een mooie uitdaging om onder meer het gevaarlijke duo Dimata-Santini aan banden te leggen. Ik vertrouw op mijn kwaliteitsvolle verdedigers dat ze deze klus met succes klaren. Anderlecht heeft de eerste weken al mooie dingen laten zien, maar ik ben er zeker van dat Club over een nog iets beter geheel beschikt.”

Related articles