Ivan Leko: “Zondag met beste ploeg op tactisch, mentaal en fysiek vlak”

Het seizoen staat nu echt voor de deur. Ivan Leko sprak de pers toe voor de Supercup van zondag tegen Standard. Hij lichtte het belang van de trofee toe en sprak over transfers, blessures en de voorbereiding.

Leko over… Het belang van de Supercup

“Het is een trofee, dus is het sowieso belangrijk voor ons. Het vereist niet dezelfde inzet als om een titel of beker te halen, omdat het over 1 match beslist wordt, maar het blijft een aanvulling van het palmares. Doordat het tegen Standard is, dat de meeste punten in Play-Off 1 haalde, is het ook een interessante match, we zullen zien waar we staan. Ik kon al vaststellen dat op training de grinta, motivatie, honger en kwaliteit terug is, zondag zullen we zien hoe dit zich op fysiek, technisch en tactisch vlak vertaalt naar een wedstrijd. We willen alleszins winnen in eigen huis.”

Leko over… De voorbereiding

Club sloot zijn voorbereiding woensdag af met een gelijkspel tegen KV Mechelen. Om verschillende redenen kwamen enkele jongens nog niet in actie in de oefenmatchen. “We hebben geleerd van de voorbereiding van vorig seizoen, iedereen is slimmer geworden. Drie maanden geleden al hadden we een plan klaar voor deze zomer, waarin we wisten wie een transfer wil deze zomer en wie wil blijven. Alles kan natuurlijk gebeuren in het voetbal, maar voor ons zijn de zaken duidelijk. Natuurlijk waren enkele jongens ook niet volledig fit. Mechele en Nakamba, belangrijke pionnen vorig seizoen, werken hard aan hun terugkeer, maar zullen zondag nog niet klaar zijn. Ook Dennis viel woensdag uit, hopelijk niet voor lang, want we hopen dat hij zijn beste vorm opnieuw haalt. We zullen zondag alleszins met de beste ploeg op mentaal, fysiek en technisch vlak spelen. We werken opnieuw toe naar een groep van 18 titularissen waar iedereen zijn kans kan grijpen.”

Leko over… De transferperiode

De coach sprak zijn persoonlijke wens uit dat België het Engelse voorbeeld volgt en de transferperiode in de toekomst afsluit voor de competitiehervatting. “Het probleem is dat de eerste weken van de competitie nu niet over voetbal gaat. In de kranten draait het enkel om wie komt en gaat, zodat de focus niet op het belangrijkste ligt. Ik hoop dat we ook naar een vervroegd einde kunnen gaan van de transferperiode, net zoals de Premier League.”

Related articles