Ivan Leko: “Zondag zal Oostende niet focussen op de Beker”

Op het wekelijkse perspraatje voor de verplaatsing naar Oostende had coach Ivan Leko het over de stand van zaken qua blessures, de wedstrijd tegen Charleroi en de invloed van het bekerverhaal op de match van zondag.

Leko over… de kern

Zondag moeten nog geen nieuwe namen in de selectie verwacht worden. “In vergelijking met vorige week recupereerden we nog niemand. Ik hoop in de komende weken enkele jongens terug op training te hebben, onze medische staf werkt hard om iedereen fit te krijgen.”

Leko over… de wedstrijd tegen Charleroi

De nederlaag in eigen huis tegen de Carolo’s zindert nog na, maar Ivan Leko wil het hoofdstuk afsluiten. “De analyse is gemaakt. We misten scherpte in de box en waren simpelweg niet op niveau in de eerste helft. Als Charleroi hun plan dan perfect uitvoert, dan krijg je zo’n resultaat. Ik ben echter niet akkoord met de opmerking over de veldbezetting. Met die opstelling scoorden we in eigen huis ook 3 keer tegen Standard en 5 keer tegen Antwerp. Het draaide rond presence in de box.” Club miste op het einde van de wedstrijd via Wesley nog een grote kans. “Wesley is enorm belangrijk voor ons. Hij heeft een interessant profiel, maar scoort inderdaad nog te weinig. We werken daar hard op, met extra trainingen. Hij is op veel vlakken al enorm verbeterd, maar heeft – ook gezien zijn leeftijd – nog een flinke groeimarge.”

Leko over… Oostende

Zondag staat het streekduel tegen Oostende op de planning. De Kustboys speelden donderdagavond nog een intensieve bekerwedstrijd in Gent, maar zullen gemotiveerd zijn voor de komst van Blauw-Zwart. “KVO is een ploeg met kwaliteit, grinta en een goeie trainer. De druk zal hoog zijn voor ons, de motivatie hoog bij hen. Ze waren goed in Gent, met een uitstekende organisatie en jongens als De Sutter, Canesin, Vanlerberghe en Sakala die een hoog niveau haalden. Hun focus zal zondag echter niet op die beker liggen. Als een ploeg in België tegen Club speelt, is de motivatie en inzet altijd 200%.”

Related articles