Visual menu

zondag 28 april 2019 21:00

Ivan Leko: “Zullen tot laatste seconde strijden voor de titel”

Ivan Leko zag zijn team negentig minuten lang knokken, met uiteindelijk een verdiende 1-0 zege tot gevolg. De Kroaat was vooral blij met de strijdlust van zijn team.

“Het was op psychologisch vlak een moeilijk moment voor ons”, aldus Leko. “Na twee mindere wedstrijden op verplaatsing en met het indrukwekkende parcours van Genk met 15 op 18 in het achterhoofd, was het voor ons mentaal moeilijk. Maar desondanks speelde Club Brugge opnieuw met power en energie, zoals we dat al zo vaak gezien hebben. Ik ben dan ook heel tevreden over de prestatie, alleen jammer dat het tot de laatste seconde spannend bleef. Anderlecht kwam naar hier met een plan en toonde dat het een ploeg is die kan voetballen. Maar onze zonepressing was enorm goed, waardoor Anderlecht weinig aan de bal kwam. We speelden geen perfecte wedstrijd, want de laatste pass was vaak niet precies genoeg. Maar we speelden met veel grinta en eergevoel, en bewezen dat we tot de laatste seconde zullen strijden voor de titel.”

Ivan Leko
Ivan Leko

Ondanks de overwinning tegen Anderlecht blijft de kloof met Genk echter wel zes punten. “We verzamelden in deze Play-Offs al 13 op 18. Dat is voor ons het record van de laatste tien jaar, maar toch staan we nog zes punten achter. In deze Play-Offs heeft niemand al beter voetbal getoond dan Club Brugge in de eerste drie wedstrijden, maar chapeau voor Genk dat met 15 op 18 een indrukwekkende reeks heeft neergezet. Als je kan winnen op Standard en Gent, dan ben je heel goed bezig. Genk speelt al heel het jaar top en staat ook verdiend aan de leiding. We blijven er echter in geloven, want je weet dat in voetbal alles kan. Er zijn genoeg voorbeelden uit het verleden dat je moet blijven doorgaan tot de laatste minuut. Volgende week zullen we er in Gent alles aan doen om te winnen en dan weet je maar nooit.” (SF)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in