Ivan Leko blikt vooruit naar Club - Genk

Club Brugge – KRC Genk is dé affiche van de 26ste speeldag. De puntenkloof is groot, het verschil in kwaliteit niet noodzakelijk. “Zondag zullen we om 16u30 weten wie de beste op dit moment is”, luidt het bij een gemotiveerde Leko.

Leko over… de topper

Met veel zin kijkt Leko naar de topper van zondag. Genk krijgt – terecht – lof van vriend en vijand, maar de Kroaat gelooft ook voluit in de kwaliteiten van zijn spelersgroep. “Natuurlijk heeft Genk kwaliteit, alles loopt daar goed, ze staan aan kop. Maar hier bij ons willen we tonen wie wij zijn en wat wij kunnen. We willen een antwoord geven op de kritiek. Tegen Genk speelden we in het verleden altijd ons voetbal, met goede prestaties tot gevolg. Ook zondag zullen we focussen op onze manier van spelen. De tweede helft tegen Salzburg is een bewijs dat we dat kunnen.”

Leko over… Wesley

Beresterk was Wesley Moraes donderdag tegen de Oostenrijkse defensie, zoals al vaak in Europa. De vraag stelt zich dan waarom er soms een verschil zit met zijn niveau in de Jupiler Pro League. “Dat moet je aan hem vragen”, aldus Leko. “Europa is natuurlijk het decor om jezelf te tonen aan de wereld, dan is de motivatie het grootst. Maar zondag is het ook een absolute topwedstrijd, ik verwacht de Europese Wesley te zien.”

Leko over… de kritiek

De opiniestukken over Ivan Leko waren de voorbije weken op z’n minst hard te noemen. “Kritiek hoort bij het voetbal, maar het maakt me enkel sterker. Ik ben altijd supergemotiveerd en zit niet graag in een comfortzone. Het doel is vooral samen met de groep te bewijzen dat ons harde werk niet voor niets is geweest. Club Brugge is een instituut in België, het maakt me trots hier een onderdeel van te kunnen zijn.”

Leko over… het veld

Zondag staat de derde wedstrijd op 1 week tijd gepland op het al serieus aangetaste veld van Jan Breydel. De weersomstandigheden leverden een zware beschadiging op. Leko gooit niet met stenen naar de terreinverzorgers. “Alle lof voor hen. Na de wedstrijd tegen Cercle leverden ze fantastisch werk om de mat zo bespeelbaar mogelijk te maken. We spelen natuurlijk het liefst op een perfecte grasmat, deze is niet ideaal voor onze manier van voetballen, maar we zullen er zondag rekening mee moeten houden, het is gewoon zo.”

Related articles