Ivan Leko: "De 3 punten halen, dat is de enige calculatie die van belang is"

Met 9 op 9 en 3 overwinningen op zak trekt Club Brugge zondag naar de Luminus Arena voor de match tegen KRC Genk. Coach Ivan Leko stond de pers te woord naar aanleiding van de topper tegen de leider.

LEKO OVER ... DE KERN

Morgen is de laatste training als voorbereiding op de topper tegen KRC Genk. “Vlietinck, Mitrovic en Nakamba vallen uit de selectie, aangezien zij niet fit geraken voor de match. Voor de rest is iedereen klaar voor de topper, maar we wachten nog de laatste training af om een definitieve selectie door te geven”, aldus coach Ivan Leko. “Je gaat mij nooit horen spreken over een titulariselftal, aangezien we zeker 15 of 16 titularissen hebben in onze ploeg. We hebben al veel belangrijke matchen achter de rug, met sterke prestaties van mijn team, dus het gevoel zit goed.”

LEKO OVER ... DE PLAY-OFFS

Met 1 punt achterstand op de leider trekken de Bruggelingen naar de Luminus Arena. “Zondag is geen beslissende match, aangezien er nog 6 matchen volgen, maar we blijven realistisch en we weten dat de wedstrijd zeer belangrijk is. Genk is de beste ploeg qua aantal punten, dus volle focus is zeer cruciaal en we zullen moeten tonen wat we in huis hebben”. De coach wou daarnaast weinig woorden spenderen aan de schorsingszaak van Malinovski. “Ik heb respect voor elke tegenstander, maar mijn focus is mijn eigen ploeg”.

 

Met 9 op 9 is Club de enige ploeg in Play-Off 1 die al alle matchen kon winnen. “Momenteel hoor ik vaak dat we kampioen zullen spelen en dat we favoriet zijn, maar enkele weken geleden was dat nog helemaal anders. 1 wedstrijd in voetbal kan veel veranderen, dus laat ons gewoon voetballen en elke match voor de winst strijden. We spelen dit jaar ook beter dan vorig jaar, vol vertrouwen en met een geweldige ploeg, dus ik heb het volste vertrouwen in mijn spelers. Of ik een puntenaantal in mijn hoofd had?  We strijden steeds voor de 3 punten, dat is de enige calculatie die voor mij van belang is”.  

Related articles