Ivan Leko: "STVV verdient zijn plaats in het klassement"

Coach Ivan Leko stond de pers te woord naar aanleiding van de thuismatch tegen STVV. Hij had het over de stand van zaken qua blessures en de wedstrijd tegen de Kanaries.

Leko over … Brandon Mechele

Brandon Mechele zit niet in de selectie voor de thuismatch tegen STVV. “Jammer genoeg is het niet mogelijk om Mechele mee te nemen in de selectie voor onze volgende match. We weten dat het een moeilijk verhaal is, maar hij gaat meer dan 100% geven om de komende wedstrijden te spelen”, aldus coach Leko. “Hij wordt niet meer tijdens het seizoen geopereerd aan zijn schouder, want dan kan hij drie maanden niet spelen. De medische staf doet er alles aan om hem fit te krijgen voor elke wedstrijd. Aan de andere kant is het een kans voor andere spelers om speelminuten op te doen”. Naast Mechele waren er ook een aantal andere afwezigen op training bij Club deze week. “Het waren twee moeilijke weken voor ons en de voorbereiding voor de match was niet ideaal, maar soms levert een mindere trainingsweek een geweldige match op”.  

Leko over … de wedstrijd tegen STVV

Zaterdag staat het duel tegen STVV op de planning. De Kanaries staan momenteel op de vijfde plaats en zijn gemotiveerd om die plaats te behouden. “STVV is een verrassing dit seizoen. Ze verdienen de plaats in het klassement op basis van het voetbal dat ze brengen, de energie, de kwaliteit en het automatisme waarmee ze spelen. Je ziet dat het een ploeg is met veel vertrouwen en focus op eigen sterkte. Waarom heel wat topteams punten verliezen tegen de Kanaries? Ik denk dat je het nodige respect moet tonen, wat betekent dat je hen nooit mag onderschatten en zelf ook voluit moet gaan, anders kan je niet winnen."

Related articles