Ivan Leko : "Vanaf eerste minuut voluit"

De Slag om Vlaanderen belooft weer een hevige strijd te worden. De manschappen van Ivan Leko kijken er reikhalzend naar uit. ‘’Ik zag motivatie en zin op training’’, stipte de Clubcoach tijdens de wekelijkse persbabbel aan.

Over ….Kaveh Rezaei : “Druk van Wesley wegnemen”

De ziekenboeg bij Blauw-Zwart is nog niet leeg, maar de situatie verbetert dagelijks. Danjuma en Vossen zijn op een zucht van hun comeback verwijderd. Meer zelfs, Kaveh Rezaei staat er heel dichtbij.

“Iedereen bij Club Brugge verlangt om de Rezaei uit zijn beste periode bij RSC Charleroi aan het werk te zien”, valt Ivan Leko met de deur in huis. “Hij traint al een week lang heel intens met de groep mee. Of Kaveh er zondag tegen Gent bij zal zijn, beslis ik pas zaterdagnamiddag na de laatste training. Die jongen heeft enorm veel pech gekend. Hij werd met vervelende kwetsuren opgezadeld. De Iranees is daar nu van verlost. Zijn comeback – en straks mag je daar ook Jelle Vossen bijrekenen – moet door Wesley als een godsgeschenk ervaren worden. Beiden kunnen veel druk van de schouders van hem wegnemen.”

Over…KAA Gent : “Iets extra brengen”

De laatste rechte lijn van de reguliere competitie dient zich aan. 630 minuten scheiden Club Brugge van het ‘serieuze’ werk in de Play-Offs waar Blauw-Zwart straks voor de negende opeenvolgende keer aan deelneemt.

“Laat ons daar nog niet aan denken”, zegt Ivan Leko met veel overtuiging in de stem. ‘’Ik weet dat het een cliché is, maar de eerstvolgende opdracht is altijd de belangrijkste. Zondag kijken we Gent in de ogen. We kijken erg naar deze confrontatie uit. Traditioneel speelt Club voor een uitverkocht huis. Ook onze fans zullen klaar zijn. Club gaat altijd tot het uiterste, maar zondag willen we wel nog iets extra brengen. Voluit gaan vanaf de eerste minuut is de boodschap.”

Over…Vormer en Denswil : “Kwaaltjes zijn verdwenen”

Luxeproblemen heeft Ivan Leko dus nog niet om zijn selectie voor de wedstrijd tegen Gent samen te stellen. Op twee belangrijke pionnen kan hij in elk geval wél rekenen. Aanvoerder Ruud Vormer en Stefano Denswil zijn na een aarzelende start begin deze week weer helemaal wedstrijdklaar.

“We sprongen met beiden voorzichtig om”, verduidelijkt de Clubcoach. “Stefano incasseerde in Oostende een fikse trap op zijn enkel. Pijnlijk. Rust en goede verzorging hielpen de Amsterdammer er bovenop. Ook Ruud had met enige stijfheid in de hamstrings af te rekenen. Twee dagen intense behandeling door onze medische staf volstonden om aan het grootste gedeelte van de trainingsweek deel te nemen. De kwaaltjes zijn verdwenen. Ze zijn wedstrijdfit.”

Related articles