Ivan Leko: "Wij willen winnen in Genk"

De regerende landskampioen kijkt zaterdagavond in de Luminus Arena de ongeslagen competitieleider KRC Genk in de ogen. “De sleutel van de wedstrijd zal op het middenveld terug te vinden zijn”, blikt Ivan Leko vooruit. Een terugblik op zijn persconferentie.

LEKO OVER… KRC GENK

De Limburgers zijn in de Jupiler Pro League nog altijd ongeslagen. Het wierookvat wordt in alle media gretig bovengehaald. “Of Genk het mooiste voetbal speelt dat een coach zich kan dromen ? Het is voor mij moeilijk om daar een passend antwoord op te geven”, stipt Leko aan. “Ik ben er in elk geval een bewonderaar van. Zijn ze hiervoor de beste ploeg van het land ? Kijk, als Club Brugge op zijn best is, kunnen we minstens hun evenknie zijn.

LEKO OVER… DE TOPPER

Wordt dé topper van de 14de speeldag in Jupiler Pro League er eentje om als voetballiefhebber duimen en vingers af te likken ?  “Ons streven is heel simpel”, valt de Clubcoach met de deur in huis. “We reizen naar Genk af om te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat we de drie punten in de wacht te kunnen slepen. Dit is geen bluf. Het hangt natuurlijk niet enkel van ons alleen af als het al dan niet een kaskraker wordt, maar de kans is natuurlijk wel groot met twee teams die met open vizier strijden. De sleutel van de wedstrijd zal op het middenveld terug te vinden zijn. Genk beschikt inderdaad over klasbakken, maar dat geldt ook voor Club met de Gouden Schoen (Ruud Vormer), de Profvoetballer van het Jaar (Hans Vanaken) en de beste verdedigende middenvelder (Nakamba) van afgelopen seizoen in de rangen.”

LEKO OVER… DE DOELMANNEN

Het hoofdstuk ‘doelmannen’ kwam tijdens de persbabbel ook even ter sprake. Ivan Leko benadrukte dat het vrijwaren van de netten tegen Oostende een opsteker was. “Het leverde het welgekomen zelfvertrouwen op”, merkt de Kroaat op. “Ik blijf het herhalen dat we over fantastische doelmannen beschikken met enorm veel kwaliteiten. Ze zijn nog jong en dan moet je incalculeren dat er nog foutjes kunnen gemaakt worden. Wie er zaterdagavond tussen de palen zal staan, weet ik nog niet. De beste zal spelen.” De laatste training op vrijdagnamiddag moest uitsluitsel geven of Karlo Letica volledig hersteld is van de trap tegen de borst.

Related articles