Jelle Vossen: “Goed begin, maar nog werkpunten”

Jelle Vossen toonde samen met Wesley trefzekere spitsen te zijn in de competitieopener van Blauw-Zwart. De Limburger scoorde maar liefst drie keer tegen Eupen.

Text: 

“Drie punten pakken en zelf drie keer scoren: dat is een perfect begin. Dat geeft vertrouwen naar de komende weken toe. Maar we mogen ook kritisch zijn. Als je na een half uur 3-0 voor staat, mag Eupen niet zo terug in de match komen. Dat moet nog beteren. We mogen tevreden zijn, maar er zijn nog werkpunten. Na een half uur was de wedstrijd in principe gespeeld. Dan moet je scherp blijven en de score verder proberen uit te diepen. Dat hebben we niet goed gedaan, daar moeten we eerlijk in zijn. Het was dus geen perfecte wedstrijd, ook al scoren we vijf keer. Het is echter nog heel vroeg en we hebben een zware voorbereiding achter de rug. En met die tropische temperaturen die wat in de kleren kruipen. We gaan de volgende weken wel verder de vruchten ervan plukken en wat frisser voor de dag komen. Ondertussen is het leuk dat je de punten op zak hebt.”

Jelle Vossen
Jelle Vossen

Met drie doelpunten kan de aanvaller in elk geval terugblikken op een goede competitiestart. “Het gaat alvast goed met mij. Ik heb een goede voorbereiding achter de rug en voel me fysiek in orde. Ik ben blij dat ik het seizoen zo kan starten. Het doel blijft hetzelfde: de ploeg helpen op de momenten waar ik de kans ertoe krijg. Vandaag is dat goed gelukt. Hopelijk krijgen we een vervolg hierop. Het is ook een traditie om de bal mee naar huis te nemen na drie doelpunten. Dit is intussen mijn vierde of vijfde. Dat is even een leuk aandenken, maar het is niet zo dat die thuis op de schouw liggen.”

 

Ondertussen loopt de transferperiode nog tot eind augustus. “Het is vier weken bang afwachten en kijken wat er gaat gebeuren, zowel inkomend als uitgaand. Op zich moeten de spelers zich dat niet aantrekken. Dat hebben ze niet in de hand, want dat wordt beslist door de mensen van het bestuur. We moeten focussen op onszelf en spelen met de jongens die beschikbaar zijn. Chapeau voor Wesley alvast, er speelt vanalles in zijn hoofd, maar hij doet gewoon zijn job. Dat is de juiste mentaliteit. Hij is een apart type. Hij gooit zijn lichaam in de strijd, kan met de rug naar doel aangespeeld worden en maakt ruimte voor mij om errond te zwerven. Het is een ander type dan pakweg Diaby. Hij is een van de sterkste spitsen waar ik mee speelde. Benteke had dat ook. Dat is leuk voetballen. Hij gaat duels aan, terwijl ik een ander type speler ben. Ik hoop dat hij hier blijft en nog leuke dingen zal laten zien.” (KN)

Related articles