Jonathan Blondel stopt met profvoetbal

Jonathan Blondel stopt met profvoetbal. Blondel (30) speelt sinds 2004 voor Club Brugge. Eerder was hij actief voor Ploegsteert, Excelsior Moeskroen en Tottenham Hotspur. De middenvelder speelde in totaal 266 wedstrijden voor Club Brugge.

Jonathan Blondel stopt met onmiddellijke ingang met profvoetbal. Na aanslepend blessureleed neemt de middenvelder de moeilijke beslissing om een punt achter zijn carrière te zetten.

Blondel maakte al op zeventienjarige leeftijd zijn debuut voor Excelsior Moeskroen in de Belgische eerste klasse. De talentvolle middenvelder kreeg van trainer Hugo Broos heel wat speelgelegenheid en kon in mei 2002 zelfs scoren in de met 3-1 verloren bekerfinale tegen Club Brugge. De piepjonge Blondel schoot als een komeet naar de top, want enkele maanden later debuteerde hij ook voor de Rode Duivels én versierde hij een transfer naar het Engelse Tottenham Hotspur.

In januari 2004 haalde Club Brugge Blondel terug naar België. De linkspoot knokte zich onmiddellijk in de ploeg en is intussen de speler geworden met de langste staat van dienst bij Blauw-Zwart. Dankzij zijn niet aflatende inzet is de middenvelder immens populair bij de Brugse fans. Met zijn afscheid verliest Club een boegbeeld.

Blondel: “Mijn blessure sleept al een hele tijd aan en er is niet direct beterschap in het vooruitzicht. Na lang nadenken heb ik dan ook besloten om te stoppen met profvoetbal. Ik ben Club dankbaar voor alle medische ondersteuning en opvolging die ik de voorbije jaren heb kunnen genieten. “

“Ik beleefde 10 fantastische jaren in Brugge. Het is met spijt in het hart dat ik deze beslissing neem maar ik blijf achter met een positief gevoel. Club wou de beslissing nog wat uitstellen maar ik voelde dat het geen zin meer had.  Ik beleefde prachtige momenten waar vele voetballers enkel van kunnen dromen. 10 jaar in een topclub, een buitenlands avontuur en spelen voor het nationale elftal… het is mooi geweest.”

“Ik sluit niet uit dat ik ooit nog iets doe in de voetbalwereld, maar eerst wil ik van mijn gezin en familie genieten.

Vincent Mannaert: “Uiteraard vind ik het heel jammer. Jonathan was een speler die Club belichaamde. Met zijn onvoorwaardelijke inzet ging hij altijd voorop in de strijd. Hij was nooit te beroerd om zich weg te cijferen in functie van de ploeg maar was bovenal een hele goeie voetballer. Bovendien is hij als mens no-nonsense, rechttoe rechtaan, wat een verademing is om mee te werken.”

“We zijn zeer dankbaar voor de ongeloofelijke drive en verbondenheid met deze Club die hij de voorbije jaren getoond heeft. In het hedendaagse voetbal 10 jaar verbonden blijven aan een Club is uitzonderlijk. Ik denk dat Blondel dan ook enkel kan bestempeld worden als een echte Clubspeler.

Michel Preud’homme: “Ik heb Joe Blondel helaas alleen gekend als tegenstander. Het was een speler met enorm veel karakter. Iedereen weet dat ik hou van zo’n type spelers. Het afgelopen anderhalf jaar heb ik tijdens zijn revalidatie enkele keren met hem gesproken. Hij had het niet makkelijk. We respecteren zijn beslissing. Het typeert Joe dat hij het vroegtijdig beëindigen van zijn contract op een zeer correcte manier heeft afgehandeld.

Timmy Simons: “Jonathan was als ploegmaat een zeer joviale jongen naast het veld en een pitbull erop. Ik kan hem niet beter omschrijven. Het was als voetballer een échte winnaar. De over-mijn-lijk mentaliteit typeerde zijn spel. Het is bijzonder jammer dat zijn loopbaan nu al moet eindigen maar ik ben er zeker van dat Jonathan de mentale sterkte heeft om dit hoofdstuk positief af te sluiten en met een goed gevoel terug te blikken op z’n loopbaan.

Net voor de match vrijdag zal hij de Brugse supporters bedanken voor hun niet aflatende steun de voorbije 10 seizoenen.

Related articles