Kenneth Vermeer: “We hebben het altijd moeilijk tegen Genk”

Drie weken geleden tegen Sint-Truiden kroonde Kenneth Vermeer zich tot matchwinnaar en ook vandaag tegen Genk hield de Nederlandse doelman met enkele cruciale reddingen de nul op het bord.

Text: 

“We hebben het altijd moeilijk tegen Racing Genk”, opende Vermeer zijn perspraatje. “Genk speelt een type voetbal waar we het heel moeilijk mee hebben. Ze hadden steeds een mannetje meer op het middenveld, waardoor onze jongens heel veel meters moesten maken en waardoor het niet evident is om dan nog een snelle aanval op poten te zeggen. Vooral in de eerste twintig minuten van de tweede helft kwamen ze nogal fel opzetten en werden wij achteruit gedrukt. Zoveel kansen leverde dat niet op, al moest ik toch tweemaal kort naeen tussenkomen om hun openingstreffer te voorkomen. Anders zou het nog een stuk lastiger geworden zijn om punten te pakken.”

Kenneth Vermeer
Kenneth Vermeer

“Deze nipte 1-0 overwinning schept natuurlijk vertrouwen, maar er zijn nog negen wedstrijden te spelen en dus is er nog niets beslist. Uiteraard gaan we nu met een pak vertrouwen richting Gent en de week erop naar Anderlecht. Als we ons huidig niveau kunnen aanhouden, dan denk ik dat we zowel op Gent als op Anderlecht een bevredigend resultaat kunnen boeken. We moeten gewoon van onze eigen kracht uitgaan en altijd voor winst proberen te gaan. Iedereen denkt nu dat Gent na hun winst op Anderlecht onze voornaamste concurrent wordt, maar ik vind dat nog wat vroeg om te zeggen.” (FDC)

Related articles