Krépin Diatta: “Vanuit mijn oogpunt was het zeker penalty”

Krépin Diatta speelde tegen Galatasaray als rechtermiddenvelder. De Senegalees kon met zijn snelheid vaak voor gevaar zorgen, maar scoren lukte niet.

Text: 

“We mogen trots zijn op wat we hier getoond hebben”, sprak Diatta achteraf duidelijke taal. “Als er één ploeg verdiende te winnen, dan waren wij het wel. Persoonlijk moet ik ietsje dieper spelen dit seizoen dan vorig jaar, maar ik probeer altijd tot het uiterste te gaan om iets te forceren. Vanavond bleek dat jammer niet genoeg. In voetbal tellen niet de kansen maar de doelpunten en dat was het enige wat er bij ons aan ontbrak. Vooral in de eerste helft vond ik dat we duidelijke de betere waren. We hadden enkele prima kansen om minstens éénmaal te scoren, maar het wou niet lukken. Jammer natuurlijk, maar dat is de enige uitleg die ik kan geven voor ons gelijkspel.”

Krépin Diatta
Krépin Diatta

Enkele minuten voor affluiten claimde Club een penalty nadat een verdediger van Galatasaray de bal deed afwijken met de arm net binnen het strafschopgebied. “Vanuit mijn oogpunt was het zeker penalty”, vertelde Diatta zonder verpinken. “Volgens mij deed hij mijn pass afwijken met een korte beweging van de arm en stond hij in het strafschopgebied. Penalty dus, zonder enige twijfel. Nu, ons eerste punt is binnen en vanaf morgen moeten we de focus verleggen, want er komt alweer een interessante wedstrijd aan, namelijk die tegen rivaal Anderlecht. Ook zondag aanstaande zullen we alweer tot het uiterste moeten gaan om te kunnen winnen, en wees maar gerust dat we dat ook zullen doen.” (FDC)

Related articles