Krépin Diatta: “We groeien opnieuw toe naar onze topvorm”

Club Brugge won verdiend de derby met 2-1. Beide thuisdoelpunten waren van dezelfde makelij: in de eerste helft scoorde Hans Vanaken met een afstandsschot en na de rust was het de beurt aan Krépin Diatta om de Cercledoelman met een knal vanop afstand te verschalken.

Text: 

“Het is altijd goed om een derby te winnen”, waren de eerste woorden van de Senegalese flankaanvaller. “We wisten wat er op het spel stond, zowel voor Cercle als voor ons. Het kwam er dus voor ons op aan om geen steek te laten vallen tegen een ploeg die toch 12 op 12 had behaald. Wij hebben gedaan wat we moesten doen en dan hoor je na de wedstrijd dat onze naaste achtervolgers (AA Gent, nvdr) met 1-4 van Charleroi verloren hadden. Dat maakte de overwinning nog mooier natuurlijk. We moeten volgende week nog naar het verre Eupen, maar we staan nu plots 15 punten voor Gent, dus we zullen er alles aan doen om ook daar te winnen.”

Krépin Diatta
Krépin Diatta

De derby was aardig om volgen. Cercle probeerde om er af en toe uit te komen, maar Club toonde zich de autoritaire leider. “De coach had ons gevraagd om vanaf de eerste minuut de wedstrijd in handen te nemen en dat is ons heel goed gelukt”, vervolgde Diatta zijn perspraatje. “Ik ben heel tevreden met mijn doelpunt, want we werken daar heel hard voor op training om van buiten de zestien meter op doel te schieten. Ondertussen voel ik me beter dan een paar weken geleden, maar ik ben nog niet helemaal blessurevrij. Vandaar dat ik tijdens de week soms nog apart de trainingen volg, maar het gaat zeker de goede kant uit. Ik voel ook dat we als ploeg opnieuw beetje per beetje naar onze topvorm van voor nieuwjaar aan het groeien zijn en dat is belangrijk met zowel de bekerfinale als de play-offs die er straks aan komen.” (FDC)

Related articles