KV Mechelen – Club Brugge: de Club Facts

Nog één mogelijkheid heeft Ivan Leko om enkele zaken uit te proberen voor de eerste grote test op zondag tegen Standard. In het Limburgse Tongeren nemen Club en het vorig seizoen gedegradeerde Malinwa het tegen elkaar op. Lees hier de Club Facts!

PRAKTISCH

De wedstrijd gaat door in de Eburons Dome Sportoase in de Vrijheidweg 9 te Tongeren. Tickets zijn enkel beschikbaar aan de kassa en de zit- en staanplaatsen zijn gescheiden voor beide supportersgroepen. Staanplaatsen kosten €10, zitplaatsen €15.

 

Via de hoofdtoegangsweg Sportoase kan je naar de afgescheiden parking voor Clubfans op de Vrijheidweg. Er is éénrichtingsverkeer ingesteld op de vrijheidweg.

SCHEIDSRECHTER

Alexandre Boucaut is aangeduid als ref voor deze wedstrijd. Hij wordt bijgestaan door lijnrechters Florian Lemaire en Quentin Blaise. 

 

De 37-jarige Henegouwse ref floot al 29 officiële matchen van Club, maar nog geen enkel duel tussen deze 2 teams. Twee jaar geleden leidde hij ook al eens een vriendschappelijk duel van Club, toen in Roeselare tegen het Griekse Olympiacos Piraeus.

WEDSTRIJD

De voorlopig laatste oefenmatch van de voorbereiding is tegen Yellow-Red KV Mechelen. De Limburgse club KFC Heur Tongen organiseert dit galaduel in hun stadion om de promotie naar de 2de amateurklasse te vieren. 

 

Afgelopen weekend kon Club tegen het Israëlische Hapoel Haifa FC zijn 4de zege in 5 oefenmatchen binnenrijven. Binnen het kwartier rondde Hans Vanaken een assist van Wesley af. Kort daarna konden de Israëli gelijk maken langs Eden Ben Basat. Maar toch ging Club nog met een voorsprong rusten toen een voorzet van Dion Cools niet kon weggewerkt worden en Hans Vanaken zijn 2de doelpunt binnen kopte. Kort voor het einde legde Lior Refaelov tegen zijn landgenoten met een prachtige vrije trap de 1-3 eindstand vast. 

 

De Zwitserse verdediger Saulo Decarli is nu na 5 matchen de speler die het meest op het veld stond: hij speelde 315 minuten. 

 

Siebe Schrijvers blijft met 5 goals de topschutter van de voorbereiding. Hans Vanaken blijft de assist-koning met 4 aangegeven goals.

TEGENSTANDER

In een spannende eindstrijd kon KV Mechelen helaas niet de degradatie vermijden en zakte het na 11 seizoenen in de hoogste klasse terug naar 1B. 

 

KV Mechelen-coach en ex-Club speler Dennis van Wijk blijft ook in de Proximus League bij Malinwa aan het roer staan. 

 

Ex-Rode Duivel Igor De Camargo (Apoel Nicosia) en KVO-middenvelder Franck Berrier verhuisden deze zomer naar KV Mechelen en hopen de club snel terug naar het hoogste niveau terug te brengen. Zij zijn 2 van de 13 inkomende transfers die de club al deed. 

 

Bij de nieuwe spelers horen ook Nikola Storm – die na 2 uitleenbeurten aan Zulte Waregem en OHL nu definitief door Club aan Mechelen werd verkocht – en  belofte en centrale verdediger Laurent Lemoine. 

 

Langs uitgaande zijde zag Malinwa Mats Rits naar Club vertrekken. Daarnaast ging goudhaantje Hassane Bandé naar Ajax en vertrokken Elias Cobbaut en Colin Coosemans naar respectievelijk Anderlecht en Gent.

 

Met Germán Mera en Faycal Rherras bij KV Mechelen en Anthony Limbombe, Ivan Tomecak en Jordi Vanlerberghe bij Club zijn er daarnaast nog heel wat spelers met een verleden bij de tegenstander. 

 

Malinwa speelde al 6 oefenmatchen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, die het allemaal won. Na een 0-10 bij GR Katelijne Waver volgde een 2-3 bij KSK Heist, een 0-7 bij KFC Eppegem, een 1-2 tegen Cercle Brugge, een 0-3 tegen VW Hamme, een 0-2 tegen Union en een 1-2 bij Deinze.

 

In die oefenmatchen waren de ex-Bruggelingen goed bij schot. Zowel Storm als Mera scoorden al 2 keer.

 

Na deze wedstrijd volgen voor Malinwa nog friendlies tegen Waasland-Beveren, Al Nasr, Willem II en SK Londerzeel om op 4 augustus op het veld van OHL aan het nieuwe seizoen te beginnen. 

Related articles