KV Oostende – Club Brugge: de Club Facts

De competitiewedstrijd op Jan Breydel zit nog vers in het geheugen, maar in Oostende wacht Club morgen een bekerduel dat steeds moeilijk te voorspellen valt, tegen een team dat dit weekend een boost in vertrouwen kreeg. Lees hier de Club Facts voor KVO – Club.

SECURE SIMON

Hans Vanaken scoorde zaterdag zijn 65ste goal voor Club, maar miste ook een uitzonderlijke strafschop, nog maar zijn 2de in 15 pogingen.

 

Siebe Schrijvers bewees dan weer zijn goede vorm. Het was de 4de competitiematch op rij waarin hij beslissend was.

 

In doel hield Simon Mignolet voor de 10de keer de nul in de competitie. De Limburger is zo de meest secure doelman van alle grote competities in Europa.

 

Clinton Mata staat woensdag mogelijks voor zijn 50ste match voor Blauw-Zwart.

NIEUWE RECORDS

Club Brugge incasseerde na 16 speeldagen nog maar 6 tegengoals. Dat is een Club-record! De vorige recordhouder was het seizoen 2004-05: toen had Blauw-Zwart maar 8 tegengoals na 16 speeldagen.

 

Ook wat betreft het aantal clean sheets heeft Club na 16 speeldagen een nieuw record behaald. Het vorige record kom uit het seizoen 2000-01 toen Club al 10 clean sheets had na 16 matchdays.

 

Het is geleden van het seizoen 2004-05 geleden dat er nog eens een Belgische club minstens 39 punten had na de eerste 16 competitiewedstrijden en ook nog actief was in Europa. Dat was toen ook Club Brugge, dat 41 punten behaalde en in de UEFA Cup groepsfase actief was. Sinds de invoering van play-offs is het dus de eerste keer dat een club zoveel punten had én nog actief was in Europa.

DRUK BEKERSCHEMA

Na de 0-3 zege tegen Francs Borains is KVO de volgende tegenstander van Club in de Beker. De recordhouder staat voor de 43ste keer sinds 1963 in de 1/8ste finale en speelt voor de 2de keer tegen KVO in deze competitie. In 1997 versloeg Club in eigen huis de Kustboys met 4-1, na goals van Fadiga, Verheyen en Ilic.

 

Oostende, dat in de 1/16de finale Mandel United met 0-2 versloeg, hoopt op een nieuw mooi Bekerverhaal zoals in het seizoen 2016-2017, toen de finale bereikt werd.

 

De winnaar plaatst zich voor de kwartfinale. Deze ronde volgt al snel, want ze wordt gespeeld op dinsdag 17, woensdag 18 of donderdag 19 december 2019. Ook de kwartfinale wordt in 1 duel beslecht.

VIERDE BEKERMATCH MET LARDOT

Het Beker-onderonsje in de 1/8ste finale van de Croky Cup staat onder leiding van Jonathan Lardot, bijgestaan door assistant-refs Laurent Conotte en Romain Devillers. Vierde official is Frederik Geldhof.

 

De 35-jarige ref leidt voor de 24e keer een officiële wedstrijd van Club Brugge. Van de 15 vorige uitmatchen van Club met hem als ref won het 6 keer, speelde het 5 keer gelijk en verloor het 4 keer. In de Beker had Club Lardot al 3 keer, wat een draw, nederlaag en overwinning opleverde. De twee wedstrijden tussen beide teams met Lardot als ref werden beide gewonnen door Blauw-Zwart.

Related articles