Visual menu

dinsdag 9 oktober 2018 10:15

Letica enige speler die alles speelde bij Club in competitie

Na de nederlaag in Luik is Club zijn leidersplaats en ongeslagen rapport kwijt in de Jupiler Pro League. We blikken terug op de cijfers na de wedstrijd.

EERSTE NEDERLAAG SINDS 2015 IN LUIK

Club, dat 3 wissels doorvoerde ten opzichte van de Europese uitmatch in Madrid, ging met 3-1 onderuit tegen Standard. Het was de eerste nederlaag in de competitie voor Blauw-Zwart en de eerste keer dat Club 3 goals slikte dit seizoen in de competitie. Het was voor Blauw-Zwart ook de eerste nederlaag in 4 verplaatsingen naar Sclessin in de Pro League. De vorige nederlaag kwam er op 13 december 2015, toen het 2-0 werd.

HOGE PUNTENOOGST VOOR 2 TEAMS

Door de Brugse nederlaag en de 1-5 zege van Genk in Gent, springen de Limburgers over Club naar de kop van de stand. Met 26 op 30 heeft Genk 1 punt meer dan Blauw-Zwart. De 25 op 30 is wel nog steeds de op 2 na beste score na 10 speeldagen sinds het begin van de Play-Offs. In 8 van de 10 laatste seizoenen zou dit puntenaantal ook voldoende geweest zijn om leider in de competitie te zijn. Een ongelofelijke seizoensstart dus voor zowel Genk als Blauw-Zwart.

PLAATS LAGER IN DEFENSIE EN AANVAL

Genk stak Club ook voorbij in aantal gescoorde doelpunten, waar de Limburgers er met 31 drie meer hebben dan Blauw-Zwart. Ook de beste defensie moet de ploeg van Ivan Leko afstaan. Met 10 tegendoelpunten laat Club Antwerp (8) en STVV (9) voor zich. Club blijft, samen met Genk, wel de enige ploeg die in elke competitiematch kon scoren.

LETICA ENIGE DIE ALLES SPEELDE

Er zijn nog 26 spelers in Eerste Klasse die na 10 speeldagen nog geen minuut misten. Doelman Karlo Letica (900 minuten) is de enige Club-speler die daar deel van uitmaakt. Hans Vanaken (884 minuten) en Ruud Vormer (872 minuten) moeten niet veel onder doen voor de Kroaat.

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in