Matchday: Zenit - Club

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanavond is het ein-de-lijk weer zover. Club Brugge begint aan z’n Champions League-avontuur in groep F, samen met Lazio, Dortmund en Zenit. Die laatste ploeg treffen we vanavond in het verre Rusland. De wedstrijd start om 18u55 Belgische tijd.

In Sint-Petersburg moet je een uurtje bijtellen, maar wij houden het hieronder op Belgische tijd. Na het ontbijt van 8u30, houden onze spelers een tactische meeting, gevolgd door mobilisatie-oefeningen. Nadien volgt de lunch en daarna trekken de spelers naar de kamer voor een uitgebreide rust. Ze worden om 15u30 opnieuw aan tafel verwacht voor een sportmaaltijd. Met gevulde magen luisteren ze naar een tactische meeting voor ze uitchecken in het hotel en om 16u45 vertrekken richting het Krestovsky Stadium, ofwel Sint Petersburgstadion.

 

Je kan de dag uitgebreid volgen via onze Instagram Stories.

Wist je trouwens dat:

  • Het nog maar de 2de keer is dat Club op de openingsspeeldag van de UCL-groepsfase op verplaatsing speelt? De laatste keer dateert van het seizoen 2002-03 toen Club op Nou Camp tegen FC Barcelona speelde (3-2).
  • Club bezig is aan zijn 49ste seizoen in Europa en het 27ste seizoen op rij zonder onderbreking? De laatste keer dat Club niet Europees speelde was in het seizoen 1993-94.
  • Dit de 77ste wedstrijd van Blauw-Zwart is in de UEFA Champions League en de 43ste in de groepsfase?
  • Club in 2014 te gast was in de Sint-Petersburg voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zenit? De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel na vroege goals van Danny en Nikola Storm.
  • Zenit vorig jaar voor het eerst als laatste eindigde in de UEFA Champions League groepsfase?

Related articles