Mathew Ryan is ‘Doelman van het Jaar’

“Ik ben heel trots”

Het persoonlijk succesverhaal van Mathew Ryan in een heel korte tijdspanne wordt onverstoord voortgezet. De Australische doelman van Club Brugge werd voor het tweede opeenvolgende jaar door zijn 360 collega-voetballers van de Jupiler Pro League verkozen tot ‘Doelman van het Jaar’. Samen met het winnen van de Belgische beker op 22 maart tegen SC Anderlecht  en de Asian Cup begin 2015 als ‘numero uno’ van de Aussies wordt zijn persoonlijke trofeeënkast nog maar eens aangevuld. Matz Sels en Silvio Proto waren de overige genomineerden.

“Mijn komst naar Club Brugge én Europa, bijna twee jaar geleden, blijkt meer dan ooit de goede keuze geweest te zijn”, zegt een zeer tevreden Mathew Ryan. “Ik heb dankzij mijn ontbolstering bij Blauw-Zwart in een relatief korte periode mezelf in eigen land en ook in jullie land op de kaart gezet.”

“Ik steek niet onder stoelen of banken heel trots te zijn op hetgeen tot nu toe werd gerealiseerd”, geeft de immer sympathieke Maty ruiterlijk toe. “Als zoveel collega-voetballers mijn prestaties erkennen, kan ik alleen maar heel fier zijn danig veel appreciatie van vriend en ‘vijand’ te krijgen. Het is voor mij een zeer belangrijk signaal de ingeslagen weg voort te bewandelen.”

“Club én Brugge zijn in een zeer korte tijd mijn tweede thuis geworden”, besluit Ryan. “Ik hou van deze club én stad. Iedere oefensessie houdt voor mij een geweldige uitdaging in om nog meer mijn best te doen. Ja, ik ben een perfectionist en een winnaar in de ware zin van het woord. Het is mijn drijfveer om voor mijn werkgever het beste van mezelf te geven.”

Related articles