Mats Rits: “Alles aan doen om kloof te behouden”

Mats Rits speelde opnieuw een sterke match op het middenveld. Club moest knokken tot de slotminuut, maar de Antwerpenaar was achteraf uiteraard tevreden met de zege tegen KV Oostende.

Text: 

"Op dit moment waren we enkel met Oostende bezig, want we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Het is een stugge ploeg met veel kwaliteiten. Vanaf morgen ligt de focus op Genk en dat is uiteraard ook een heel belangrijke wedstrijd. We zullen er alles aan doen om opnieuw die 3 punten thuis te houden. We hebben nu wel al een kloofje, maar er is natuurlijk altijd een gevaar om dan op de lauweren te gaan rusten. We mogen niet in die val trappen. De kloof is gemaakt en we moeten er alles aan doen om die te proberen vasthouden. We zijn het aan onszelf verplicht om elke match voor de drie punten te gaan en het is aan de andere ploegen om die kloof te verkleinen. Natuurlijk is het goed om de druk te houden. Geen enkele match is makkelijk, dus we moeten steeds honderd procent gefocust blijven om de drie punten te pakken.”

Mats Rits
Mats Rits

Club heeft een erg druk schema, maar daar maalt Rits niet om. “Ik speel graag om de drie dagen een wedstrijd. Het is een fijn gevoel als voetballer en daarvoor ben je ook voetballer geworden. Ik hou van de adrenaline en voel me fysiek goed. Hout vasthouden natuurlijk, maar mijn lichaam kan het voorlopig goed aan. Op zich is het misschien jammer dat we die week stage niet gehad hebben voor het teamgevoel en nieuwe spelers in te passen, maar we zijn professioneel genoeg om daarmee om te gaan." (TM)

Related articles