zondag 21 maart 2021 16:45

Mats Rits: “Alles zat perfect mee voor hen"

Club verloor met 0-2 van eerste achtervolger Antwerp. Blauw-Zwart kwam door de verdedigende ingesteldheid van Antwerp nooit in zijn normale spel en dat was ook de indruk van Mats Rits na afloop.

“Dit is een heel frustrerend resultaat”, waren Rits zijn eerste woorden achteraf. “Voor hen zat alles perfect mee, want ik denk dat Simon geen enkele bal heeft moeten pakken. Een verre uittrap van hun doelman komt door het middenveld, waar ik net niet bij kon. Daardoor komt Lamkel Zé alleen voor Simon en kan hij ook nog afwerken. Daarnaast was er ook nog die penaltyfase. Zo kwamen we 0-2 achter te staan en wisten we dat het heel moeilijk zou zijn om nog terug te komen omdat Antwerp met z’n tienen naar achter ging leunen. Er waren wel enkele kansjes voor Hans, Noa en mezelf, maar het was telkens van net niet. Iets te weinig beweging vooraan en weinig of geen kansen en dan verlies je kansloos.”

Mats Rits
Mats Rits

Nu volgt een interlandbreak van twee weken, maar Mats Rits werd niet opgeroepen. “Inderdaad, ik had het natuurlijk wel gehoopt”, vertelt Rits verder. “Maar dat is natuurlijk de keuze van de bondscoach en dat moet ik respecteren. Door die interlandbreak zijn er straks natuurlijk een pak jongens weg, maar we moeten nu zeker niet gaan panikeren omdat we tegen onze naaste achtervolger verloren hebben. Integendeel, we moeten met de voetjes op de grond blijven en weer opbouwen naar onze volgende uitwedstrijd op Kortrijk. De boodschap is hard blijven werken en wedstrijd per wedstrijd bekijken.” (FDC)

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in