vrijdag 22 november 2019 23:15

Mats Rits: “Belangrijk om snel te scoren”

Mats Rits scoorde zijn eerste treffer van het seizoen op hoekschop en dat in de vijftigste wedstrijd van de middenvelder voor Club. Deze treffer effende het pad voor de knappe 2-0 zege tegen KVO.

“We drukten hen vanaf de eerste minuut achteruit en dwongen kansen af. Met de hoekschop viel de bal goed voor mij en het werd 1-0. Het was belangrijk om snel te scoren. Daarna kreeg Oostende een rode kaart en werd het wat moeilijker voor ons. Ze bleven met tien man in de zestienmeter staan en dan is het lastig om openingen te vinden. Na de rust viel meteen de tweede treffer en was de match gespeeld. De coach wilde alvast meer doelpunten scoren in de tweede helft, maar dit was niet makkelijk tegen tien man.”

 

Rits was alvast blij met zijn treffer.

 

“Ik was voor de eerste keer in de zestien bij een hoekschop, normaal sta ik erbuiten. De bal viel op mijn knie en ging in doel. Voor de match werd er nog mee gelachen dat Ruud en ik moesten scoren omdat we allebei nog nul doelpunten hebben. Dus ik was blij dat ik scoorde.”

 

Deze week speelt Club een belangrijke wedstrijd met het oog op Europees overwinteren.

 

“Dinsdag wordt het een belangrijke match. We hebben momenteel één punt meer dan hen, dus moeten we daar resultaat halen. Het kan daar de hel zijn, maar we leggen de focus op onze match en onze kwaliteiten. Ik geloof wel dat we het kunnen doen. Ik heb vertrouwen in de ploeg om daar resultaat te halen. Real en PSG zijn de sterkste ploegen in deze poule, daarna maken we met Galatasaray uit wie de beste is. De volgende dagen gaan we hen goed analyseren. Ja, ze hebben een pak geblesseerden momenteel. Maar het blijft een ploeg met voldoende spelers. Het zou wel verdiend zijn voor Club, maar daarmee koop je niets. Het moet dinsdag gebeuren, de rest is verleden tijd.” (KN)

Mats Rits: “Belangrijk om snel te scoren”
Mats Rits: “Belangrijk om snel te scoren”

Related articles

Main partner

Premium partner, Official partner & Official supplier

join the club

Word lid van de grootste supportersfamilie van het land!

WORD LID

Download onze app

Mis geen enkele belangrijke update over jouw favoriete Club.

BLIJF OP DE HOOGTE

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Schrijf je in